Home Drenthe WW in Drenthe verder gedaald

WW in Drenthe verder gedaald

0
WW in Drenthe verder gedaald

In juli nam de WW in Drenthe verder af met 4,8 procent. In vrijwel alle sectoren daalde het aantal WW-uitkeringen. Alleen in het onderwijs nam het aantal uitkeringen toe. De WW daalde in juli 2021 voor de vijfde maand op rij en is na een sterke stijging vlak na de corona-uitbraak weer onder het niveau van eind 2019.

WW in juli verder gedaald
Eind juli telde Drenthe 5.982 WW-uitkeringen. Dat is 2,4% van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in juli af met 300 uitkeringen (-4,8%) ten opzichte van vorige maand. De WW daalde in de afgelopen maand in vrijwel alle sectoren. Vooral in de horeca, detailhandel, commerciële dienstverlening en bouw nam het aantal WW-uitkeringen af. In het onderwijs was sprake van een toename van de WW. Dit is een jaarlijks terugkerend patroon dat wordt veroorzaakt doordat veel tijdelijke contracten van leraren aan het eind van het schooljaar worden beëindigd. Eind juli 2021 lag het aantal WW-uitkeringen ook ruim lager dan een jaar eerder
(-29,2%) en zelfs weer onder het niveau van eind 2019, voor de uitbraak van de coronapandemie.

WW in heel Nederland gedaald
Eind juli telde Nederland 224.227 WW-uitkeringen. Dat is 2,4% van de beroepsbevolking. Vorige maand waren er 238.309 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 14.082 uitkeringen ten opzichte van vorige maand (-5,9%). In alle provincies nam het aantal WW-uitkeringen in juli af. Een jaar eerder telde Nederland 300.801 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 76.574 uitkeringen (-25,5%). De daling van de WW op jaarbasis is ook in alle provincies zichtbaar.

Regionale verschillen
In juli nam de WW af in alle drie de noordelijke provincies. Ook ten opzichte van vorig jaar was overal in het noorden een afname van het aantal WW-uitkeringen te zien.

• UWV verstrekte eind juli in de provincie Groningen 6.987 WW-uitkeringen; 5,3% minder dan vorige maand. In Groningen was het aantal WW-uitkeringen eind juli 31,1% lager dan vorig jaar.
• Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Friesland nam in juli met 5,7% af tot 7.983. Ten opzichte van vorig jaar is er in de provincie Friesland sprake van een daling van 29,5%.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!