Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen in een sfeervolle Meerdijk

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen in een sfeervolle Meerdijk

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen in een sfeervolle Meerdijk

Supporters, spelers en staf hebben er lang naar uitgekeken: de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Vrijdagavond om 20.00 uur komt FC Eindhoven naar De Oude Meerdijk.

Selectie
De ploeg van Dick Lukkien staat er qua fysieke gesteldheid goed op richting de wedstrijd van vrijdag. Alleen Indy Groothuizen en Lentini Caciano zijn niet fit. Verder zit Miguel Araujo nog niet bij de selectie. Glenn Bijl verlaat FC Emmen voor een nader bekend te maken club en zal voorafgaand aan de wedstrijd afscheid nemen van het aanwezige publiek. Het papierwerk rond Mitch Apau is nu afgerond en hij is vrijdag dus wél inzetbaar.

Na een goede voorbereiding was het resultaat van de eerste competitiewedstrijd (1-1 bij Telstar) teleurstellend, aldus Lukkien: “Uit de nabespreking bleek ook dat we allemaal niet tevreden kunnen zijn met dat gelijkspel. De eerste helft was niet goed genoeg, maar de tweede helft kregen we drie 100% kansen. Hoe we reageren op de eerste helft stemt mij tevreden. We hadden in mijn optiek moeten winnen. Maar we kunnen veel beter.”

Het is voor de oefenmeester duidelijk wat er beter moet: “Ons spel in balbezit was niet goed genoeg. We waren te slordig aan de bal en daardoor was er te weinig dreiging vooruit. Bovendien was er te weinig variatie in de laatste dertig meter.”

Tegenstander
Net als de Emmenaren, begonnen ook de Eindhovenaren de competitie met een gelijkspel; maar zij waren een stuk meer tevreden met dat resultaat. Na een 0-2 achterstand tegen FC Volendam vocht de ploeg van Rob Penders zich terug naar 2-2 dankzij twee doelpunten van Joey Sleegers. In de extra tijd van de eerste helft benutte hij een strafschop, in de extra tijd van de tweede helft zorgde hij voor de gelijkmaker.

“Ze hebben het tegen een titelkandidaat goed gedaan. Het terugkomen van 0-2 tot 2-2 toont aan dat ze niet opgeven. En ze hebben een duidelijke en heldere manier van spelen”, aldus Lukkien over de Eindhovenaren.

FC Eindhoven kent een hoop mutaties in de ploeg ten opzichte van vorig seizoen. Zestien spelers vertrokken, daar kwamen vijf nieuwe spelers voor in de plaats. Wat opvalt is dat er een flinke verjonging heeft plaatsgevonden binnen de Brabantse selectie.

Historie
Vrijdag zal al de 37ste keer worden dat FC Eindhoven naar Emmen afreist voor een officieel duel. 33 keer eerder werd deze wedstrijd gespeeld in het kader van de eerste divisie. Eén keer troffen beide ploegen elkaar in de nacompetitie, tweemaal in het bekertoernooi. De balans is in het voordeel van de Drentse thuisploeg: negentien overwinningen staan tegenover zeven nederlagen en tien gelijke spelen.

De vorige ontmoeting was nog geen jaar geleden. Op 28 oktober 2020 kwamen de Eindhovenaren naar Emmen in de eerste ronde van de beker. FC Emmen won met 2-0, door twee doelpunten van Michael de Leeuw.

De allereerste ontmoeting was op 13 mei 1986. Toen werd het 0-2 voor FC Eindhoven, door twee goals van Harry Bogers.

De twee spelers die het vaakst scoorden tegen FC Eindhoven (dertien keer) zijn twee bekenden van onze club: Roy Stroeve en Michel van Oostrum. Stroeve maakte tien van zijn dertien doelpunten tegen Eindhoven in het shirt van FC Emmen, Van Oostrum deed dat elf keer.

Een kolkende massa
Vanwege de coronamaatregelen mag het stadion voor maximaal 67% gevuld worden. Er is daarom geen losse ticketverkoop voor de wedstrijd. Alleen seizoenkaarthouders en sponsoren kunnen naar de wedstrijd en daarmee zal de maximale bezetting bereikt zijn.

Lukkien: “Ik verwacht alsnog een kolkende massa van 5500 supporters die lawaai gaan maken voor 8300. Wij moeten doen wat we kunnen en gaan voor de winst.”

De wedstrijd wordt niet live uitgezonden op ESPN, maar wordt behandeld in het schakelkanaal.

FC Emmen – FC Eindhoven
Vrijdag 13 augustus, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Van der Eijk

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!