Home Emmen Winkelcentrum de Rietlanden de schoonste van Emmen

Winkelcentrum de Rietlanden de schoonste van Emmen

0
Winkelcentrum de Rietlanden de schoonste van Emmen

Het winkelcentrum de Rietlanden is het schoonste winkelcentrum van de gemeente Emmen. Dit blijkt uit de verkiezing “Het schoonste winkelgebied van Nederland” van NederlandSchoon. In heel Nederland staat de gemeente Emmen op de 5e plek van schoonste grote gemeenten.

In de gemeente Emmen deden negen winkelgebieden mee aan de verkiezing. In de maanden Mei tot en met Augustus is aan het winkelend publiek een digitale vragenlijst voorgelegd. Elk deelnemend winkelgebied is doordeweeks tussen 9:00 en 18:00 uur bezocht door de jury. Op basis van de CROW-methode is ook een aantal aanvullende gegevens verzameld over onder meer de hoeveelheid zwerfafval en de algemene staat van de winkelgebieden. De finale schoonbeleving van het winkelend publiek is tot stand gekomen door twee beoordelingscijfers te middelen, te weten het cijfer dat de bezoeker heeft gegeven voor de schoonheidsgraad in het algemeen en de schoonheidsgraad op dit moment. Dit cijfer bepaalt de plaats op de ranglijst.

Het gemiddelde cijfer van de winkelgebieden in Emmen is een 7,2. Winkelcentrum de Rietlanden kwam als beste uit de bus met een 8. In het winkelcentrum van de Rietlanden voelde 100% van de ondervraagden zich veilig overdag. Op bijna alle onderdelen van de observatie kreeg het winkelcentrum de volle punten. Alleen aan het Decoratief Groen werd een kleine voldoende behaald.

De landelijke organisatie Nederland Schoon houdt elk jaar de verkiezing ‘Schoonste Winkelgebied’. De gemeente Emmen doet hier al een paar jaar aan mee. De winkelgebieden die dit jaar (binnen onze gemeente) meededen aan de verkiezing zijn : Emmer-Compascuum, Emmen Centrum, Rietlanden, Angelslo, Erica en Schoonebeek. En de winnaar is….Winkelcentrum Rietlanden! In heel Nederland staat de gemeente Emmen op de 5e plek van schoonste grote gemeenten.

Inwoners geven hun mening
In de maanden mei tot en met augustus heeft Nederland Schoon aan het winkelend publiek in de deelnemende winkelgebieden een digitale vragenlijst voorgelegd. Ook hebben zij op een doordeweekse dag tussen 9.00 uur en 18.00 uur vragenlijsten uitgedeeld. Hierdoor hebben 460 inwoners de vragenlijsten volledig ingevuld. Rietlanden scoorde het hoogst met een 8.

Tas van 100% gerecyclede pet flessen
Voorzitter Harry Greve nam vanochtend de felicitaties van wethouder René van der Weide in ontvangst. “Maar dit is ook voor de inwoners van de Rietlanden, want dit doen we natuurlijk niet alleen”, zei hij. Hij kreeg ook een speciale ‘Rietlanden Schoonste Winkelgebied’ tas, uiteraard op gepaste afstand. De tas is gemaakt van 100% gerecyclede pet flessen. De wethouder is blij dat er zoveel aandacht voor zwerfafval is: “Ik dank de winkeliers van de Rietlanden voor hun inzet en ondersteuning. Dit is iets waar je trots op mag zijn!”. 

Knalgroene afvalbakken op de stoep
Nederland Schoon stelde voor de verkiezing 100 gratis knalgroene afvalbakken beschikbaar voor winkeliers uit de gemeente Emmen. Door de opvallende groene kleur trekken ze de aandacht. Hierdoor moeten de afvalbakken bijdragen aan een schoner winkelgebied.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!