Home Coevorden VoorzieningenWijzer helpt inwoners Coevorden besparen

VoorzieningenWijzer helpt inwoners Coevorden besparen

0

Woningcorporaties Domesta en Woonservice, Maatschappelijk Welzijn Coevorden en gemeente Coevorden hebben onlangs afspraken gemaakt over het gezamenlijk aanbieden van de VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer is gratis en wordt uitgevoerd door medewerkers van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Zij kijken waar je kunt besparen op bijvoorbeeld zorgverzekeringen en de energieleverancier.

De Voorzieningenwijzer wordt aangeboden aan huurders van Domesta en Woonservice. Gemeente Coevorden bekijkt hoe zij de VoorzieningenWijzer ook actief kan aanbieden, bijvoorbeeld aan inwoners die een bijstandsuitkering aanvragen.   

Huurders van Domesta en Woonservice in de gemeente Coevorden kunnen een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met een medewerker vanMaatschappelijk Welzijn Coevorden die gespecialiseerd is in de VoorzieningenWijzer. Die neemt je papieren en administratie door. De gegevens worden vervolgens verwerkt met een speciaal computerprogramma. Dit programma berekent de oplossingen voor het besparen op zorgverzekeringen, energieleverancier en de aangifte voor de inkomstenbelasting of door (meer) gebruik te maken van gemeentelijke regelingen, toeslagen. Aan de hand daarvan wordt samen gekeken wat het beste bij de persoonlijke situatie past. Vervolgens word je geholpen met aanvragen of overstappen en als het nodig is wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Gemiddeld bespaar je door een bezoek van de VoorzieningenWijzer €500 op je vaste lasten.

Wil je weten of je een afspraak kunt maken? Mail of bel met Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) via devoorzieningenwijzer@mwcoevorden.nl of (085) 273 52 56.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!