Home Emmen Jubilerende Emmer groenverwerker BOV  haalt 100.000e ton groenafval binnen

Jubilerende Emmer groenverwerker BOV  haalt 100.000e ton groenafval binnen

0

Bloemen en een grote taart voor het team van hoveniersbedrijf Hans Klaasen uit Nieuw-Weerdinge. Het bedrijf bezorgde onlangs de 100.000e ton groenafval bij BOV uit Emmen. Het bedrijf liet deze mijlpaal vanzelfsprekend niet ongemerkt voorbijgaan. 

Het recyclingbedrijf aan de Kapitein Grantstraat 38 verwerkt ondermeer groenafval tot hoogwaardig compost. Deze biomassa krijgt vervolgens een tweede leven in tuinen of plantsoenen. Het groen wordt aangeleverd door hoveniersbedrijven als Klaassen, maar steeds vaker ook door particulieren. Die kan bij wijze van spreken al voor een kruiwagen groenafval bij BOV terecht. 

De 19-jarige Bas Klaassen, die de taart in ontvangst mocht nemen, reageerde verrast op de uitverkiezing. ‘Wij zijn al sinds de opening klant van BOV. Er zijn nauwelijks wachttijden en het lossen en eventueel laden wordt voor je gedaan. Wij hadden al niets te klagen en vallen nu ook nog bij wijze van spreken met onze neus in de slagroom,’ lacht Klaassen. 

Bedrijfsleider Bleart Durmishaj van BOV is trots op het binnenhalen van de 100.000e ton groenafval. ‘Wij hebben dit als team zeker ook even gevierd. Verwachting is trouwens dat we niet nog zeven jaar op de volgende 100.000 ton hoeven te wachten. Van de particulier met een aanhangwagen vol snoeihout, tot de grote bedrijven die vrachtwagens vol afleveren. Steeds meer mensen weten ons te vinden, ’legt de bedrijfsleider uit. 

Naast groenafval storten kan de klant ook voor het afleveren van ondermeer zand en grond aan de Kapitein Grantstraat terecht. Alles wordt via de nieuwste, milieuvriendelijke technieken verwerkt.  Behalve lossen kan er ook volop geladen worden bij de groenverwerker. Dan gaat het vanzelfsprekend om compost maar ook, tuinturf, brandhout, en teelaarde zijn beschikbaar. Als het nodig is levert BOV zelfs de benodigde puin- en afvalcontainers. 

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!