Home Emmen KBS De Diedeldoorn uit Emmen zaterdag in tv-programma Lang Leve de Muziek Show

KBS De Diedeldoorn uit Emmen zaterdag in tv-programma Lang Leve de Muziek Show

0
KBS De Diedeldoorn uit Emmen zaterdag in tv-programma Lang Leve de Muziek Show
(foto: Diedeldoorn)

Zaterdag 9 november is groep 6/7 van de Drentse KBS De Diedeldoorn te zien in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Lang Leve de Muziek Show op NPO 3/ Zapp. Lang Leve de Muziek Show is een tv-programma van AVROTROS en de stichting Méér Muziek in de Klas. De kinderen gaan onder leiding van presentator Buddy Vedder en zijn host Bizzey de strijd aan met basisschool De Stappen uit Noord-Brabant en Laterna Magica uit Noord-Holland.

Presentator Buddy Vedder laat de kinderen zaterdag muzikale spellen doen, als ‘Hits in een ander jasje’ en de ‘Dance battle’, en ook de leerkrachten gaan muzikale uitdagingen aan, onder andere door mee te doen aan het spel ‘Zingen onder de Douche’. Dit jaar levert iedere provincie één school, die uitgekozen is tijdens de auditiedagen. In elke uitzending strijden drie scholen uit verschillende provincies tegen elkaar om hun provincie als ‘de provincie met de muzikaalste school’ op de kaart te zetten! Eigenlijk kent Lang Leve de Muziek Show geen verliezers, want alle scholen die meedoen met de uitzendingen mogen sowieso optreden in de grootste schoolband van Nederland, tijdens het Kerst Muziekgala waar Koningin Máxima, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, te gast zal zijn.

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, sociaal en creatief vlak. De stichting laat zien hoe leuk en waardevol muziekonderwijs is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Ze werkt samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst, de PO-Raad, de NPO, AVROTROS en de VandenEnde Foundation. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.    

Het programma is zaterdag 9 november 2019 te zien om 18.30 uur op NPO 3. Daarna iedere zaterdag en de finale op zaterdag 21 december 2019.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!