Home Coevorden Gemeente Coevorden start met lokaal sport- en preventieakkoord

Gemeente Coevorden start met lokaal sport- en preventieakkoord

0

De gemeente Coevorden wil, samen met sportverenigingen, welzijnspartijen, onderwijs en commerciële partijen een traject beginnen om tot een Lokaal Sport- en preventieakkoord te komen. Dit akkoord wordt opgesteld met als doel zoveel mogelijk inwoners met plezier te laten sporten en bewegen. Daarmee sluit het lokale akkoord aan op het Nationaal Sportakkoord.

Tijdens bijeenkomsten met sportverenigingen, welzijnspartijen, commerciële partijen, zorginstellingen het onderwijs is het de bedoeling om met verschillende thema’s aan de slag te gaan. Positieve sportcultuur, inclusief sporten en bewegen en duurzame sportinfrastructuur zijn een paar van die thema’s. Voorbeelden kunnen zijn; hoe gaan we met elkaar om, hoe kan iedereen van jong tot oud blijven bewegen? Maar ook het hebben van voldoende vrijwilligers en de mogelijkheden voor verenigingen of sportaccommodaties om samen te werken.

Het is de bedoeling dat in het sport- en preventieakkoord concrete afspraken worden gemaakt over wat we met elkaar in Coevorden willen bereiken en hoe we dat gaan doen. Elke deelnemende organisatie geeft dan ook aan op welke wijze wij kunnen bijdragen aan het realiseren van de doelen die met elkaar geformuleerd worden.

De eerste bijeenkomst is op maandagavond 9 december. Meer informatie over het programma en locatie volgt.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!