Home Nieuws Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen in Groningen?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen in Groningen?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen in Groningen?

Aankomende zaterdag reist FC Emmen af naar Groningen. Om 20.00 uur zal er worden afgetrapt in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Selectie
De ploeg van Dick Lukkien speelde vorig weekend gelijk tegen Sparta Rotterdam. De Emmenaren stonden het grootste deel van de wedstrijd met 1-0 achter, maar kwamen in de laatste minuut van de wedstrijd op gelijkspel door een benutte strafschop van Michael de Leeuw.

De weg omhoog is ingeslagen. Na 22 wedstrijden zonder overwinning en met slechts zes punten, werden de laatste drie wedstrijden maar liefst zeven punten gepakt. Geen enkele eredivisieclub pakte in de laatste drie wedstrijden meer punten dan de Emmenaren.

De aankomende wedstrijd zal worden gespeeld zonder vaste krachten Caner Cavlan en Hilal Ben Moussa. Beide spelers kampen met blessureleed. Daarnaast zijn Luciano Carty en Lentini Caciano niet inzetbaar. De twee talenten zijn allebei nog geblesseerd. “Caciano verwacht ik dit seizoen nog wel bij de groep, maar ik kan geen uitspraken doen over wanneer hij weer fit is. Carty gaan we dit seizoen waarschijnlijk niet meer zien,” aldus Lukkien.

Tegenstander
FC Groningen bivakkeert momenteel op de zesde plek van de eredivisie. Afgelopen zondag verloor de ploeg van Danny Buijs van Ajax. De Amsterdammers waren in eigen huis met 3-1 te sterk voor de ploeg uit Groningen.

Van de laatste drie gespeelde wedstrijden wist Groningen er één te winnen, namelijk thuis tegen Fortuna Sittard (1-0). Daarnaast werd er eenmaal gelijkgespeeld (tegen Feyenoord) en dus verloren van Ajax.

Ook de Groningers kampen met blessureleed binnen de ploeg. Zoals al langer bekend spelen Arjan Robben en Azor Matusiwa niet, maar ook de fitheid van Gabriel Gudmundsson is onzeker. Daarnaast is Jørgen Strand Larsen niet inzetbaar tegen FC Emmen.

Dick Lukkien: “Groningen is een mooie ploeg en heeft spelers met veel kwaliteit. Het sterke aan de ploeg is dat ze erg flexibel kunnen zijn in hun speelwijze. Daar moeten wij rekening mee houden. We moeten ons kunnen aanpassen aan het spel van Groningen, dan denk ik dat er zeker wat te halen valt.”

Lukkien heeft, naast veel andere Emmenaren, een verleden bij FC Groningen. De trainer van FC Emmen is assistent-trainer geweest bij de Groningers en maakte in die rol de winst van de KNVB Beker mee. Daarnaast hebben spelers als De Leeuw, Glenn Bijl, Nick Bakker en Paul Gladon bij FC Groningen gespeeld.

Historie
Een wedstrijd tussen de Emmenaren en FC Groningen vond vier keer eerder plaats in eredivisieverband. Het evenwicht ligt hierbij precies in het midden; beide clubs wonnen twee duels.

De meest memorabele wedstrijd is de eerste van die vier edities. Het gehele duel werd beslist in de slotfase van de wedstrijd. In de 87ste minuut scoorde Mimoun Mahi de 1-0 voor Groningen, waardoor het een slechte dag leek te worden voor de Emmenaren. Nicklas Pedersen wist daarna met twee doelpunten alsnog de wedstrijd in Drents voordeel te beslissen. De Deen schoot de Emmenaren meteen na de aftrap na doorkoppen van Bakker met zijn rechterbeen op gelijke hoogte, om twee minuten later de winnende binnen te koppen op aangeven van de gemaskerde Tim Siekman.

De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden, was in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker van dit seizoen. De Emmenaren wonnen deze wedstrijd met 2-1, waardoor ze geplaatst waren voor de achtste finales. De Groningers kwamen in eerste instantie op voorsprong door een treffer van Ramon Lundqvist, die uit een rebound scoorde. Het antwoord van Emmen kwam in de tweede helft. De gelijkmaker kwam van Bijl, die na goed vrijlopen de bal achter de keeper kon leggen. De beslissende treffer in de wedstrijd kwam op naam van Anco Jansen, die na een fout van Sergio Padt kon afronden.

Veiling gedragen wedstrijdshirts
De wedstrijdshirts van dit duel worden na afloop van de wedstrijd geveild via MatchWornShirt. De volledige opbrengst van deze veiling komt ten goede aan een nieuw plan van de FC Emmen-jeugdopleiding: regio-ontwikkeling. Daarmee wil de FC Emmen-jeugdopleiding een stimulans geven aan het algehele voetbalniveau in de regio.

FC Groningen – FC Emmen
Zaterdag 13 maart, 20.00 uur
Hitachi Capital Mobility Stadion
Scheidsrechter: Lindhout

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!