Home Emmen Tijdelijk iedere week koopzondag in de gemeente Emmen

Tijdelijk iedere week koopzondag in de gemeente Emmen

0
Tijdelijk iedere week koopzondag in de gemeente Emmen

Vanaf dit weekend mogen winkels in de gemeente Emmen tijdelijk alle zondagen open om klanten op afspraak in de winkel te ontvangen. Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen gaat hiermee in op het verzoek van De Koepel, de erkend overlegpartner namens de gezamenlijke ondernemersverenigingen. De verruiming geldt zolang het winkelen op afspraak volgens de maatregelen van het coronavirus van kracht is. Er is geen koopzondag als deze op een feestdag valt.

Wethouder Guido Rink: “We proberen op allerlei manieren ondernemers te steunen in deze tijd. Zeker de detailhandel heeft het heel zwaar. Met koopzondagen krijgen de winkeliers een extra dag om omzet te draaien en inwoners meer momenten om een afspraak in te plannen en veilig hun aankopen te doen”.

De koopzondagen worden jaarlijks, op advies van De Koepel, vastgesteld door het college. Deze tijdelijke uitbreiding van koopzondagen duurt zo lang de maatregel van het Rijk geldt dat er alleen op afspraak gewinkeld mag worden. Daarna treden de eerder vastgestelde koopzondagen weer in werking.De informatie in dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan. Als u niet de bedoelde ontvanger bent, wilt u dan dit bericht en ieder aangehecht databestand verwijderen en de gemeente Emmen hiervan via e-mail op de hoogte stellen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!