Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen met de nieuwe aanwinsten stunten tegen AZ?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen met de nieuwe aanwinsten stunten tegen AZ?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen met de nieuwe aanwinsten stunten tegen AZ?

Zaterdagmiddag komt AZ op bezoek in Emmen. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op De Oude Meerdijk. De wedstrijd zou in eerste instantie beginnen om 20.00 uur, maar is verzet vanwege de verwachte sneeuwval.

Selectie
De ploeg van Dick Lukkien wist zich in de laatste dagen van de transferperiode nog te versterken met de spits Paul Gladon en keeper Michael Verrips. Laatstgenoemde zal Dennis Telgenkamp zoals het nu lijkt gaan vervangen: “Je kunt ervan uitgaan dat Michael zaterdag onder de lat staat,” geeft Lukkien aan. “Ook Paul maakte een goede indruk de afgelopen trainingsweek. Je merkt dat er vers bloed in de ploeg is gekomen, maar ook een kwaliteitsinjectie. Dat voegt echt iets toe.”

Glenn Bijl zal de wedstrijd moeten missen vanwege een blessureOok Lentini Caciano, Luciano Carty en Marko Kolar zijn door blessures niet inzetbaar.

Maar er is nog een grote afwezige. Het zal namelijk niemand ontgaan zijn dat deze week een clubicoon De Oude Meerdijk heeft verlaten. Anco Jansen vervolgt zijn carrière bij NAC Breda. Lukkien: “Anco was een geweldig iemand om mee te werken, als persoon en als voetballer.” De aanvoerdersband wordt zaterdag wederom gedragen door Michael de Leeuw.

Tegenstander
De bezoekende ploeg uit Alkmaar staat momenteel op de vijfde plek in de eredivisie. De ploeg zal punten willen pakken om de uitlopende top drie bij te benen. Aan de andere kant zal FC Emmen er alles aan doen om de drie punten op De Oude Meerdijk te houden in de strijd om handhaving in de eredivisie. Lukkien: “AZ is een mooie ploeg met goede spelers, maar een overwinning voor ons sluit ik zeker niet uit. We blijven erin geloven en we hebben zin in de wedstrijd.”

Van de laatste vier wedstrijden wist AZ slechts één keer te winnen. Afgelopen weekend ging de topper tegen Ajax met 0-3 verloren, de week daarvoor werd verloren van FC Utrecht (0-1) en gewonnen van Feyenoord (2-3). De ploeg uit Alkmaar kan vanwege blessures zaterdag geen beroep doen op basisspelers Jonas Svensson en Dani de Wit.

Historie
Het is pas de tweede keer dat de Alkmaarders in eredivisieverband naar Drenthe afreizen. Vorig seizoen ging dit affiche niet door vanwege het coronavirus. In 2018/2019, het eerste seizoen dat FC Emmen in de eredivisie speelde, was de wedstrijd tegen AZ de eerste thuiswedstrijd. Deze wedstrijd resulteerde helaas in een 1-4 nederlaag voor de Emmenaren. De enige goal die Emmen wist te maken in deze wedstrijd staat op naam van Nick Bakker, die vanuit een doorgekopte corner hard binnenschoot.

De laatste keer dat FC Emmen en AZ elkaar ontmoetten was op 22 november 2020 in Alkmaar. Deze wedstrijd eindigde in een ongelukkige 1-0 nederlaag voor de Emmenaren. De doelpuntenmaker in deze wedstrijd was Bruno Martins Indi, die na een corner vanuit de kluts wist te scoren.

De blik vooruit
Januari was voor de Drenten een teleurstellende maand met slechts één punt uit zes eredivisieduels en de bekeruitschakeling tegen sc Heerenveen. In februari worden echter weer belangrijke punten verdeeld en met nieuw elan door de recente versterkingen zal de ploeg alles geven om tegen AZ een goed resultaat neer te zetten.

Wedstrijdselectie
Verrips, Telgenkamp, Van der Lei, Van Rhijn, Veendorp, Araujo, Bakker, Rhyner, Görgülü, Cavlan, Granecny, Ben Moussa, Tibbling, Bernadou, Vlak, De Vos, Peña, La Torre, De Leeuw, Laursen, Frei, Gladon.

FC Emmen – AZ
Zaterdag 6 februari, 14.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Van Boekel

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!