Home Drenthe Ondernemend Emmen en gemeente doen oproep aan grensondernemers in financiële nood: meld je

Ondernemend Emmen en gemeente doen oproep aan grensondernemers in financiële nood: meld je

0
Ondernemend Emmen en gemeente doen oproep aan grensondernemers in financiële nood: meld je

“Het loopt gewoon niet goed. En er lijkt sprake van oplopende nood onder grensondernemers. Maar hoe groot die nood is, daar heeft nog niemand zicht op. En dat willen we veranderen. Daarom doen we samen met de gemeente Emmen een oproep aan grensondernemers in de regio om zich bij ons, bij Ondernemend Emmen te melden wanneer ze buiten de steunmaatregelen van de overheid vallen. Dan kunnen we samen met de andere gemeenten en de vereniging Nederlandse Gemeenten actie ondernemen.”

Herman Idema, directeur van Ondernemend Emmen, maakt zich zorgen. ”En ik niet alleen. Ook de gemeente en leden van de Tweede Kamer doen dat. De leden Gijs van Dijk (PvdA) en Hilde Palland (CDA) hebben vorige week een motie ingediend waarin de regering wordt gevraagd om alles op alles te zetten om grensondernemers te ondersteunen. Daarom willen wij nu op korte termijn in beeld hebben om wie het gaat. Er hebben zich mensen gemeld bij de gemeenten en andere instanties, maar er is ook een  onbekend aantal dat overal buiten lijkt te vallen. En daar willen we wat aan doen.”

Dat Ondernemend Emmen de kar trekt in de regio, is volgens ondernemersvoorman Idema logisch. “Het is voor ondernemers toch anders om met ons contact op te nemen wanneer ze in nood zitten, buiten de boot vallen, dan met de gemeente. Waar we dus heel nauw mee samenwerken. Want het zijn wel hun inwoners of ondernemers.”

De oproep van Ondernemend Emmen is onderdeel van een actie van alle gemeenten langs de grens om zicht te krijgen op de nood ondergrensondernemers. De resultaten worden halverwege volgende week door de Vereniging Nederlandse Gemeenten naar de Tweede Kamer gestuurd.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!