Home Emmen FC Emmen weet ondanks steunbetuiging niet te winnen van AZ

FC Emmen weet ondanks steunbetuiging niet te winnen van AZ

0

FC Emmen heeft in eigen huis met 0-1 van AZ verloren. De wedstrijd die van origine zou starten om 20.00 uur, was door verwachte sneeuwval verplaatst naar 14.00 uur.

Gesterkt door de prachtige supportersactie voorafgaand aan de wedstrijd en met de nieuwe spelers Michael Verrips en Paul Gladon meteen in de basis, begon FC Emmen vol goede moed aan de wedstrijd. De eerste tien minuten liet AZ de bal veelal rondgaan. De ploeg uit Alkmaar wist hier en daar in de zestien van FC Emmen te komen, maar kon geen gevaarlijke kansen creëren.

De eerste kans van FC Emmen vond plaats in de twaalfde minuut, waarbij Gladon uit kon halen richting het doel van Marco Bizot. Het schot werd echter geblokt door de Alkmaarse verdediging.

Tien minuten later kregen de bezoekers hun eerste grote kans in het zestienmetergebied van de Emmenaren. Een voorzet van Owen Wijndal belandde op de voet van Albert Gudmundsson, die de paal raakte.

In het restant van de eerste helft was Emmen licht de bovenliggende partij. De ploeg van Dick Lukkien wist goed onder de druk van AZ uit te komen en zo kansen te creëren. Zo stichtte Kerim Frei op aangeven van Sergio Peña gevaar aan de linkerkant. Via een fraaie actie wist hij de bal richting de mee opgekomen Caner Cavlan te krijgen, wiens harde schot werd gekeerd door Bizot.

Het enige doelpunt valt na rust
Ongewijzigd kwamen beide ploegen uit de kleedkamer. De Alkmaarders probeerden meteen vanaf de aftrap gevaarlijk te worden, wat na drie minuten leidde tot de eerste kans van het tweede bedrijf. Calvin Stengs loste een gevaarlijk schot vanaf de zestien, maar Verrips hield het schot met een knappe redding tegen. Vervolgens raakte Yukinari Sugawara vanuit een moeilijke hoek de lat en niet lang daarna kwam Stengs wederom met een gevaarlijke kans, toen de aanvaller vlakbij het doel van de Emmenaren inkwam en voorlangs schoot.

FC Emmen probeerde ook in de tweede helft onder de druk van AZ uit te voetballen en dat resulteerde regelmatig in gevaar. Na een kwartier was Michael de Leeuw dichtbij een kopkans, maar Cavlans fraaie voorzet met buitenkant links werd nog net op tijd gesmoord door de Alkmaarse defensie. Diezelfde Cavlan moest kort daarna naar de kant, toen hij geblesseerd raakte tijdens het blokkeren van een schot. Zijn vervanger was Jean-Pierre Rhyner, die zijn debuut maakte voor de Drenten.

Rhyner bracht duelkracht, maar kon niet voorkomen dat AZ in de 71ste minuut op voorsprong kwam. Gudmundsson gaf een lage voorzet vanaf links, die uiteindelijk voor de voeten van Sugawara belandde. De Japanner wist Verrips te passeren met een schot in de verre hoek: 0-1.

De rest van de wedstrijd kregen beide partijen kansen, maar doelpunten bleven uit. Daardoor blijft FC Emmen voorlopig op zes punten staan. Op vrijdag 12 februari gaan de Emmenaren op bezoek bij RKC Waalwijk, dat met zestien punten één plaats boven de gevarenzone staat.

FC Emmen – AZ: 0-1
71. Sugawara 0-1

Opstelling FC Emmen: Verrips; Van Rhijn (86. De Vos), Araujo, Bakker, Cavlan (65. Rhyner); Ben Moussa (86. Bernadou), Vlak (75. Laursen); Peña, De Leeuw, Frei; Gladon.

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, Koopmeiners; Stengs, Gudmundsson (91. Reijnders), Karlsson; Boadu.