Home Borger-Odoorn Vliegende start voor kersverse jongerenraad BOEIEEE

Vliegende start voor kersverse jongerenraad BOEIEEE

0
Vliegende start voor kersverse jongerenraad BOEIEEE

Op woensdag 3 en donderdag 4 februari 2021 brachten Tamara Kuipers, Coen ten Ham en Kylian Luik, in hun nieuwe rol als jongerenraadslid van Borger-Odoorn, een online bezoek aan de klassen 1 en 2 van het Esdal College. In het kader van de Week van de Dialoog, schoven ook wethouders Niek Wind en Albert Trip als ware ‘mystery guests’ aan.

Op dinsdag 26 januari 2021 werd de allereerste jongerenraad van de gemeente Borger-Odoorn door het college van b en w benoemd. Een historische gebeurtenis, die weliswaar in stilte gevierd werd. “Maar dat maken we later goed”, aldus wethouder Wind. De officiële installatie van de jongerenraad volgt zodra de coronamaatregelen dit toestaan. Maar hij is blij, nu al. “Het is fantastisch dat onze gemeente een jongerenraad heeft. Een actieve, betrokken club van jongeren die zich wil inzetten vóór de jongeren in onze gemeente. Dat juichen we alleen maar toe.”

BOEIEEE!
De raad heeft de opmerkelijke naam BOEIEEE! Een kreet die vaak gebruik wordt door jongeren als iets ze niet interesseert. Maar het tegenovergestelde is juist wat de raad beoogt. “Jongeren boeien ons en wij willen de jongeren boeien door ze actief te betrekken bij vraagstukken die ons jongeren aangaan. Samen kunnen we verschil maken. We willen af van de onverschillige houding ‘Boeieee, wat heb ik daaraan?’ We streven naar ‘BOEIEEE! Dààr heb je wat aan!’, aldus een trotse voorzitter Tamara.

Vuurdoop
Met het bezoek aan het Esdal College, trapte de jongerenraad haar werkzaamheden af. Dat het samenviel met de Week van de Dialoog, een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, was toeval. De VNG had bestuurders opgeroepen om van 1 t/m 5 februari actief de dialoog aan te gaan met jongeren over de impact van corona op hun leven. Een initiatief waar de gemeente van harte gehoor aan gaf. Tamara: “En ons leek het leuk dit te combineren. Dankzij het online spel Kahoot, gepresenteerd door Jill Huizing van jongerenwerk Andes, was het ijs al snel gebroken. Binnenkort gaan we ook naar de klassen 3 en 4.”

Kwartaal van de Dialoog
Volgens wethouder Albert Trip beperkt de impact van corona zich niet tot een week. “Daarom hebben we besloten om er een kwartaal van te maken. Dat geeft ons en de jongeren de tijd om een stevige basis te leggen voor de invulling van die dialoog. En dat doen we niet alleen, dat doen we in nauwe samenwerking met Jongerenwerk Andes en BOEIEEE!”

Logowedstrijd
Het online bezoek werd afgesloten met een prijsvraag: Wie ontwerpt het logo van BOEIEEE!? Alle jongeren (vanaf 1e klas VO) kunnen tot 20 februari a.s. een logo insturen. De winnaar wordt bekend gemaakt via Instagram. De gelukkige wint €50 en eeuwige roem.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!