Home Emmen PvdA Drenthe ontstemd over sluiting KvK kantoor in Drenthe

PvdA Drenthe ontstemd over sluiting KvK kantoor in Drenthe

0

Afgelopen vrijdag 6 december kwam het nieuws naar buiten dat het enige kantoor van de Kamer van Koophandel (KvK) in Drenthe haar deuren gaat sluiten per 1 januari 2020. In een ondernemende provincie als Drenthe is volgens de Statenfractie van de Pvda een kantoor van de KvK noodzakelijk. De PvdA is dan ook ontstemd over dit besluit van de KvK en stelt hierover vragen aan het College van Gedeputeerde Staten.

Met de sluiting komt het enige fysieke KvK-kantoor in Drenthe te vervallen en zijn starters gedwongen om naar Groningen of Zwolle te gaan om zich in te schrijven als ondernemer. Ook voor andere afspraken moeten ondernemers uit Drenthe nu de provincie uit. Uit de berichtgeving blijkt dat men wel bezig is met het digitaliseren van de inschrijving, zodat hiervoor in de toekomst geen fysiek kantoor nodig is. Maar op dit moment is deze applicatie nog niet klaar. Het VPB Emmen heeft de KvK een aanbod heeft gedaan voor ruimte om – in ieder totdat de applicatie live gaat – beschikbaar te zijn in Drenthe. 

De Pvda wil van het College van GS weten of zij voorafgaande aan de berichtgeving op de hoogte gebracht is van het sluiten van het kantoor in Emmen. Is GS het met de PvdA-fractie eens dat het sluiten van deze vestiging slecht is voor de (startende) ondernemers in Drenthe? En heeft GS nog geprobeerd om de KvK op andere gedachten te brengen en ze, eventueel tijdelijk, te houden in Drenthe? Zo nee, is het college nog van plan om dit alsnog te doen? Tot slot wil de Pvda weten of GS extra maatregelen gaat nemen om dit gat op te vangen, mocht de KvK daadwerkelijk uit Drenthe vertrekken.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!