Home Emmen Gemeente Emmen en UN Women tekenen intentieverklaring ‘Safe Streets’

Gemeente Emmen en UN Women tekenen intentieverklaring ‘Safe Streets’

0

Gisteravond ondertekende wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen als één van de eerste Noordelijke gemeenten de Safe Streets intentieverklaring. Dit deed hij samen met Marije Cornelissen, algemeen directeur van UN Women Nationaal Comité Nederland. De ondertekening vond plaats tijdens de afsluiting van Orange the World, de 16 daagse actie tegen geweld tegen vrouwen.

Wethouder Guido Rink: “Ik zie het als mijn opdracht om geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken. Daarom ondertekenen wij de intentieverklaring omdat ik mij wil inzetten dat iedereen zonder angst over straat kan en met respect behandeld wordt”.

Intentieverklaring

Met de ondertekening van de ‘intentieverklaring’ spreekt de gemeente Emmen uit om van Emmen een Safe Streets gemeente te maken voor

iedereen. En te doen wat in haar macht ligt om de veiligheid van vrouwen, meisjes en LHBT personen in de openbare ruimte, het uitgaansleven en het openbaar vervoer te waarborgen. Zodat zij zonder angst voor seksuele intimidatie of andere vormen van fysiek- en verbaal geweld in de openbare ruimte kunnen bewegen.

Orange the World

Orange te World is een wereldwijd initiatief van UN Women. In Emmen is de werkgroep “Orange Emmen” actief. Daarin zijn o.a. de Soroptimisten Emmen vertegenwoordigd. Zij hebben 25 november the Orange Walk georganiseerd en meerdere gebouwen kleurden oranje, zoals de Grote Kerk, het Atlas theater en het water op het Raadhuisplein.

UN Women is een organisatie van de Verenigde Naties voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. In Nederland is het UN Women National Comité Nederland actief. Zij voeren campagne om de positie van vrouwen te verbeteren. De acties Orange the World en Safe Streets zijn wereldwijde acties om geweld tegen vrouwen te stoppen. 

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!