Home Borger-Odoorn Provincie steunt culturele sector samen met gemeenten

Provincie steunt culturele sector samen met gemeenten

0
Provincie steunt culturele sector samen met gemeenten

In totaal 40 musea, podia, festivals en andere instellingen krijgen een bijdrage van de provincie Drenthe om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Gedeputeerde Staten hebben €170.000 beschikbaar gesteld voor extra noodsteun om de culturele basisinfrastructuur in de 12 Drentse gemeenten overeind te houden. De gemeenten hebben zelf de instellingen voorgedragen die dit steuntje in de rug krijgen. Op de lijst staan bijvoorbeeld het Shakespeare Theater in Diever, Hello Festival in Emmen en Cultureel café De Amer.

Naast deze €170.000 heeft de provincie in de eerste fase van de coronacrisis gereageerd door noodsteun te verlenen aan meerdere grote instellingen. Zo hebben de grotere musea steun ontvangen en is er een afzonderlijke regeling voor kleinere musea. De zes grotere theaters in Drenthe hebben van het Fonds Podiumkunsten, de provincie en de gemeenten subsidie ontvangen om de periode na de zomer door te komen en er is een snelloket voor culturele COVID-19 projecten opgezet.

In het nieuwe steunpakket voor de culturele sector, dat onlangs door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd gepresenteerd, ontvangen Nederlandse gemeenten €150 miljoen. Voor Drentse gemeenten is vanuit dit steunpakket meer dan €3,2 miljoen beschikbaar.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!