Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen Ajax?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen Ajax?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen Ajax?

Zaterdagavond staat het duel tegen Ajax op het programma. Om 18.45 uur wordt er op De Oude Meerdijk afgetrapt voor de tiende wedstrijd van het seizoen.

Selectie
Trainer Dick Lukkien moet zaterdag aantreden zonder Lucas Bernadou. Hoewel er maandag is besloten dat de Fransman niet wordt geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel tegen AZ, zal hij niet bij de wedstrijdselectie zitten. Hij heeft, net als Robbert de Vos en Luciano Carty, te veel last om te kunnen spelen.

Wel van de partij is Donis Avdijaj, de aanvaller maakte vorige week zijn debuut voor FC Emmen en Lukkien is tevreden over de aankoop: “Het is een goede voetballer en een leuke jongen om mee te werken. Hij is niet het type ‘ideale schoonzoon’, maar daar houd ik wel van. Met elf ideale schoonzonen ga je geen wedstrijden winnen.”

De tegenstander
Met Ajax als tegenstander ontvangt FC Emmen de koploper van de eredivisie. De Amsterdammers wonnen hun laatste vijf eredivisiewedstrijden en wonnen afgelopen woensdag in de Champions League met 3-0 van het Deense Midtjylland.

Lukkien ziet het drukke schema van Ajax niet als groot voordeel voor FC Emmen: “Ajax heeft genoeg kwaliteit, dat is duidelijk. Zij zijn gewend veel wedstrijden te spelen en hebben een selectie die breed genoeg is om het aan te kunnen. Natuurlijk heeft ook Ajax spelers die niet zomaar vervangen kunnen worden. Als die jongens uit voorzorg niet spelen moet je daar gebruik van maken. Maar dat zullen wij morgen wel zien. Wij bereiden ons op onze eigen manier voor op de wedstrijd.”

Historie
Zaterdagavond zal de vierde officiële ontmoeting worden tussen FC Emmen en Ajax en pas de tweede keer dat de Amsterdammers voor een competitiewedstrijd naar Emmen komen. Doordat de eredivisie vorig jaar vroegtijdig stopgezet werd, ging het duel tussen beide ploegen in Emmen niet door.  FC Emmen zal op zoek gaan naar een eerste punt tegen Ajax. De vorige drie eredivisiewedstrijden werden verloren.

FC Emmen heeft in het verleden nog wel tien keer tegen de Jong-ploeg van Ajax gespeeld. Hierin wisten de Emmenaren drie keer te winnen, vijf keer gelijk te spelen en werd er twee keer verloren.

Ajax – FC Emmen
Zaterdag 28 november, 18.45 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Gözübüyük

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!