Home Emmen Ondernemend Emmen en Drenthe College zoeken stageplaatsen voor studenten MBO

Ondernemend Emmen en Drenthe College zoeken stageplaatsen voor studenten MBO

0
Ondernemend Emmen en Drenthe College zoeken stageplaatsen voor studenten MBO

Ondernemend Emmen en Drenthe College slaan de handen ineen om in de regio snel meer stageplaatsen te vinden voor MBO-studenten. Ook worden bedrijven opgeroepen om Erkend Leerbedrijf te worden, om zo stagiaires te mogen begeleiden. “Het gaat om de toekomst van veel bedrijven en ondernemers,” zegt Herman G. Idema, directeur van Ondernemend Emmen. Ën om de toekomst van veel jongeren.” Idema vertegenwoordigt meer dan 300 bedrijven van groot tot klein in de regio Emmen. “Zonder stage geen diploma en dus geen gediplomeerde nieuwe medewerkers. Dat moet iedere ondernemer zich bewust zijn.”

Idema krijgt daarbij steun van directeur Gerard Eilert van Drenthe College. “Stagiaires zijn de medewerkers van de toekomst,” zegt de schooldirecteur. Idema en Eilert willen er ook gezamenlijk aan werken dat meer bedrijven stagiaires mogen opleiden. “Daarvoor moet je namelijk een Erkend Leerbedrijf zijn”, zegt Idema. “Dat klinkt ingewikkeld, maar valt in de praktijk wel mee. Drenthe College en Ondernemend Emmen willen graag helpen om die erkenning aan te vragen.”

Terugloop in aanbod
Gerard Eilert van Drenthe College: “We zijn natuurlijk heel erg blij met de stageplaatsen die er nu zijn, maar we merken dat het spannend gaat worden voor onze studenten dit eerste half jaar van 2021, want er is terugloop in het aanbod van stageplaatsen. Dat kan betekenen dat niet elke student zijn studiejaar of opleiding goed kan afronden. En dat zou erg jammer zijn voor de jongens en meiden die gemotiveerd zijn om na hun opleiding bij een bedrijf of instelling in de regio aan de slag te gaan of willen doorstromen naar het hbo”.

Het knelt in verschillende sectoren
De stage als knelpunt, geldt voor meerdere opleidingen. Zoals de sector Economie en dienstverlening, de sector Techniek en de sector Zorg en welzijn. Ondernemend Emmen en Drenthe College zijn vooral op zoek naar stageplaatsen in deze sectoren. Maar ook stages in andere sectoren zijn van harte welkom, zeggen beide voormannen en roepen bedrijven op stageplaatsen te melden of te scheppen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!