Home Coevorden Woensdag opent FabLab Coevorden

Woensdag opent FabLab Coevorden

0
Woensdag opent FabLab Coevorden

Woensdag 20 januari opent wethouder Steven Stegen het FabLab Coevorden. Om deze opening te kunnen doen hielpen kinderen uit Coevorden met het zoeken naar sleutelwoorden. Die konden ze vinden door een escaperoom te doen. Alle sleutelwoorden zijn gevonden. De opening is online te volgen via het YouTube kanaal van FabLab Coevorden. Tijdens de opening wordt de trofee voor de winnaar met de lasersnijder gemaakt.

Het FabLab is een inspirerende werkplaats voor jong en oud. Kennismaken met de nieuwste technieken door te werken met 3d ontwerpen en printers, lasersnijders en robots. In de afgelopen maanden maakten al veel kinderen kennis met het Lab. Ook bedrijven zijn zeer geïnteresseerd. Door de coronamaatregelen kon het FabLab helaas nog niet zoveel activiteiten organiseren.

Escaperoom
Wat het FabLab wél organiseerde was een escaperoom die vanuit huis gedaan kan worden. In de escape room zitten vier woorden verstopt. Uit alle kinderen die de sleutelwoorden hebben gevonden wordt 1 winnaar getrokken waar live een trofee voor gemaakt wordt. Alle kinderen die de juiste oplossing hebben opgestuurd krijgen als beloning een tegoedbon voor 1 gratis workshop in 2021.

De kinderen die ook nog graag een workshop willen winnen kunnen tot 20 januari de escape room nog maken. De escape room kun je vinden op: https://fablabcoevorden.nl/escape-room .

Opening
Het gezelschap voor de opening mag maar klein zijn. Daarom is deze te volgen via een livestream. Die is vanaf 15.30 uur online op het YouTubekanaal van het FabLab Coevorden. Iedereen is welkom om de livestream te volgen.

RegioDeal
Het FabLab is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!