Home Emmen Lezing over Drentse schilderkunst in Museum Collectie Brands

Lezing over Drentse schilderkunst in Museum Collectie Brands

0

Op 1 december zal er in de museumbibliotheek van Museum Collectie Brands een mini-expositie over Drentse Kunst worden ingericht. Naar aanleiding hiervan zal Alexandra Berends op zondag 1 december een lezing verzorgen over Drentse schilderkunst.

Deze lezing kent twee delen: Drentse schilderkunst gemaakt door Drentse kunstschilders, en kunstschilders die naar Drenthe kwamen om inspiratie op te doen voor hun schilderijen. De bekendste schilder die naar Drenthe kwam is natuurlijk Vincent van Gogh, maar ook buitenlandse schilders zoals Max Liebermann kwamen naar Drenthe.

In de lezing zal er stil worden gestaan bij de ontwikkeling van Drentse schilderkunst door de eeuwen heen. Hierbij wordt ook ingegaan op de invloed die Drenthe heeft gehad op de kunstschilders. Alexandra Berends (23) komt uit Nieuw-Dordrecht en heeft in 2018 haar bachelor diploma Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen behaald. Momenteel is ze bezig de masters Landschapsgeschiedenis en Architectuurgeschiedenis te behalen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!