Home Emmen Juridische strijd tegen ruimen graven RK kerkhof in Barger-Compascuum

Juridische strijd tegen ruimen graven RK kerkhof in Barger-Compascuum

0

Het huidige kerkbestuur van parochie Maria Hertogin van Drenthe dreigt begin 2020 met het ruimen van oude graven op het RK kerkhof te Barger-Compascuum indien zich daarvoor geen rechthebbende meldt danwel indien voor deze graven geen onderhoudsbijdrage wordt voldaan. Een deel van deze graven betreft graven die vroeger op het oude veenkerkhof lagen.

In het verleden is toegezegd dat voor de graven geplaatst vóór 2002 eenmalig grafrechten en onderhoudskosten behoefden te worden betaald. De grafrechten zouden voor onbepaalde tijd geldig blijven (ook wel genaamd het eeuwigdurend grafrecht). Het vorige voltallige kerkbestuur heeft dit eind 2015 nog eens schriftelijk bevestigd, welke bevestiging in handen is van SBZ Juristen te Klazienaveen.

De onderhoudsbijdrage van deze graven (overigens bijna verdubbeld) levert de parochie de komende tien jaar zo´n € 84.000,00 op terwijl het onderhoudswerk wordt gedaan door vrijwilligers. Het is onduidelijk of de onderhoudsbijdrage ook daadwerkelijk zal worden gebruikt voor onderhoud.

SBZ Juristen is voornemens een proefproces te starten over deze kwestie. SBZ Juristen is van mening dat de toezeggingen uit het verleden niet zomaar door het nieuwe kerkbestuur anno 2019 terzijde kunnen worden geschoven.

Personen die zich evenals SBZ Juristen niet kunnen vinden in het beleid van het kerkbestuur kunnen zich melden bij SBZ Juristen (info@sbzjuristen.eu) om deel te nemen aan het proefproces.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!