Home Emmen Aanleg Rotonde Nieuw-Amsterdamsestraat gestart

Aanleg Rotonde Nieuw-Amsterdamsestraat gestart

0

De aanleg van de rotonde op het kruispunt van de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Dikke Wijk met de verlengde Herendijk is gestart. Als alles volgens planning verloopt is de rotonde eind maart 2020 klaar.

“”Het kruispunt wordt steeds drukker. De situatie is onoverzichtelijk en daardoor onveilig.” Zegt wethouder René van der Weide. “Het is daarom goed dat er een rotonde komt. Zo kan het verkeer veiliger de weg oprijden. Ook voor fietsers is het veiliger om over te steken.”

De T-splitsing van de Nieuw-Amsterdamsestraat met de Erfscheidenweg vervalt in de nieuwe verkeerssituatie. Deze straat wordt aangesloten op de nieuwe rotonde. Hiervoor wordt een nieuw stuk weg aangelegd tussen de Erfscheidenweg en de rotonde.

Bereikbaarheid

Om hinder tijdens de werkzaamheden te voorkomen, worden tijdelijke wegen aangelegd waar het verkeer overheen kan. Zo komt er een tijdelijke rijbaan langs het werkvak tussen de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Dikke Wijk. Ook vanaf de Verlengde Herendijk komt er een tijdelijke rijbaan, zodat ook het verkeer van en naar Parc Sandur kan blijven rijden.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!