Home Nieuws Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe ontvangt Hét compliment van Drenthe

Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe ontvangt Hét compliment van Drenthe

0
Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe ontvangt Hét compliment van Drenthe

De vrijwilligers van Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe hebben vandaag van de jury ‘Hét compliment van Drenthe’ ontvangen. Bij deze waardering hoort een bedrag van 3.000 euro waarmee de stichting iets extra’s kan doen. De uitreiking van Hét compliment vond digitaal plaats.  

Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe organiseert elk jaar met ongeveer twintig vrijwilligers een kinderkampweek in de zomer voor kinderen die in armoede leven of in een kwetsbare thuissituatie opgroeien. In het juryrapport benoemt de jury dat het een prachtig initiatief is dat van grote betekenis is voor kinderen die het thuis wat minder breed hebben. Kinderen merken jaren later nog steeds de positieve gevolgen van het kamp.

De andere vier finalisten Dorpscoöperatie de Brug, Sportvereniging Tynaarlo, Stichting Griendtsveenpark en drie Voedselbanken in Drenthe ontvingen een aanmoedigingspluim van 500 euro. Met ‘Hét compliment van Drenthe’ zet de provincie vrijwilligers in het zonnetje. In deze editie was er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘armoede’. Dit thema komt uit de Sociale Agenda Drenthe. Volgend jaar komt een ander thema aan bod. 

Meer informatie staat op www.provincie.drenthe.nl/compliment. Hier is ook de uitreiking door gedeputeerde Hans Kuipers te bekijken.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!