Home Nieuws Steun voor jonge landbouwers voor verduurzamen bedrijf

Steun voor jonge landbouwers voor verduurzamen bedrijf

0
Steun voor jonge landbouwers voor verduurzamen bedrijf

Jonge boeren kunnen hun bedrijf verduurzamen met de Regeling Jonge Landbouwers, die voor de zesde keer wordt opengesteld. Met deze subsidie hebben boeren tot en met 40 jaar, de mogelijkheid hun bedrijf op een toekomstbestendige manier in te richten. Met bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak, voorzieningen voor weidegang of diervriendelijke vloeren. De subsidieregeling staat open vanaf 7 december 2020 t/m 12 februari 2021.

Bedrijf toekomstbestendig inrichten
De subsidie is bedoeld om modernere installaties en machines aan te schaffen. Daarmee kunnen jonge boeren bijdragen aan de verbetering van het milieu, dierenwelzijn, de volksgezondheid, het landschap of de biodiversiteit. In totaal is er vanuit de Regeling Jonge Landbouwers € 600.000 beschikbaar. De helft van het totaal beschikbare subsidiebedrag is afkomstig uit Europese middelen (POP3), de andere helft wordt door provincie Drenthe beschikbaar gesteld.

Gedeputeerde Henk Jumelet vindt het belangrijk dat de boeren een goede start kunnen maken na bijvoorbeeld een bedrijfsovername: “Het kan voor jonge boeren lastig zijn om te investeren na een bedrijfsovername. Met deze regeling helpen we de jonge boer om die stap te zetten. Daarnaast werken we meteen aan onze ambitie voor een toekomstgerichte landbouw in Drenthe.”

“Voor bedrijfsvoering en omgeving”
Melkveehouder Jan Jort van Burgsteden heeft vorig jaar dankzij deze subsidie duurzame investeringen kunnen doen in zijn bedrijf. Hij heeft zonnepanelen, koematrassen en een weidepoort kunnen aanschaffen. Een weidepoort is bijvoorbeeld handig als de boer een flink aantal vierkante meters aan weide heeft. Hiermee kan de boer de koeien op afstand naar een bepaalde weide laten gaan en daarmee wordt de weidegang makkelijker gemaakt. Van Burgsteden raadt collega’s aan deze subsidie zeker te gebruiken: “Het is niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor onze bedrijfsvoering en onze leef- en woonomgeving.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: www.rvo.nl.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!