Home Emmen Gemeente huurt woning om energiezuinige modelwoning van te maken

Gemeente huurt woning om energiezuinige modelwoning van te maken

0
Gemeente huurt woning om energiezuinige modelwoning van te maken

De gemeente Emmen huurt voor een periode van vier jaar een woning aan de Laan van de Marel 343. Samen met Wijkbelangen Emmerhout en het WijkExpeditieteamEmmerhout Energieneutraal richt ze op dit adres een modelwoning in. Inwoners van de gemeente Emmen krijgen hier informatie over hoe ze hun energierekening naar beneden kunnen krijgen en langer thuis kunnen blijven wonen.

Energiezuinige modelwoning in Emmerhout

Wat is er allemaal mogelijk om uw woning duurzaam te maken? Denk aan isoleren, het plaatsen van zonnepanelen op het dak, maar ook led-verlichting en een waterbesparende douchekop. In de modelwoning zijn straks veel mogelijkheden te zien. Ook is er informatie over de kosten en besparing van deze maatregelen. De modelwoning is een plek waar woningeigenaren komen om advies te krijgen over mogelijke maatregelen die ze zelf kunnen nemen of laten uitvoeren. 

Voorbeeld voor langer zelfstandig thuis wonen

Als mensen ouder worden, dan veranderen hun wensen en eisen voor hun huis. Kunt u makkelijk met de rollator uit de voeten? Wordt traplopen steeds zwaarder? In de modelwoning laten we zien wat voor mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig thuis te wonen. 

Wethouder Otter over de modelwoning; “Betaalbaar en comfortabel wonen in een fijne omgeving, dat is het belangrijkste uitgangspunt voor de modelwoning in Emmen. Ook als leeftijd een rol gaat spelen is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig thuis te wonen. Met deze modelwoning geven we niet alleen informatie over energie en zelfstandig wonen, maar denken we ook met inwoners mee over hun eigen situatie en mogelijkheden.”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!