Home Emmen Maandag beginnen de werkzaamheden aan de Verlengde Herendijk

Maandag beginnen de werkzaamheden aan de Verlengde Herendijk

0
Maandag beginnen de werkzaamheden aan de Verlengde Herendijk

Maandag 8 maart starten werkzaamheden aan de Verlengde Herendijk. Vorig jaar legde de Gemeente Emmen al een rotonde aan op het kruispunt met de Dikke Wijk. Nu wordt ook een groot deel van de rest van de weg aangepakt, waaronder de rotonde bij Parc Sandur. Aannemer Fuhler BV voert de werkzaamheden uit. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind april 2021 grotendeels gereed en is de weg weer volledig open voor verkeer. 

Wethouder René van der Weide over het belang van deze werkzaamheden: “Het wordt steeds drukker op de Verlengde Herendijk. We maken de bocht daar vlakbij minder scherp en we verbreden de weg met grastegels. Door het maken van een voorsorteervak bij het kruispunt bij Van der Valk staat afslaand verkeer niet meer stil op de doorgaande weg. Op deze manier verbeteren we de verkeersveiligheid en is de Verlengde Herendijk weer klaar voor de toekomst.”

Eén van de eerste rotondes 
De rotonde in de Verlengde Herendijk bij de entree van ParcSandur was één van de eerste rotondes in Emmen. De manier waarop de rotonde nu ingericht is, voldoet niet meer aan de normen van nu. Met name voor vracht- en landbouwverkeer is het moeilijk om de rotonde goed te kunnen passeren. Er is bovendien veel schade aan het asfalt en de betonbanden. De rotonde wordt daarom aangepast.

Parc Sandur bereikbaar
Het werk wordt in fases uitgevoerd, zodat Parc Sandur tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijft.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!