Home Emmen Provincie en gemeente stellen geld beschikbaar voor behoud van Fresenius

Provincie en gemeente stellen geld beschikbaar voor behoud van Fresenius

0
Provincie en gemeente stellen geld beschikbaar voor behoud van Fresenius
Werkgelegenheid is een belangrijk speerpunt voor de provincie Drenthe. Ook is het behoud van de maakindustrie in de regio Zuidoost Drenthe belangrijk. Het bedrijf Fresenius HemoCare Netherlands speelt hierin een cruciale rol. De provincie Drenthe en de gemeente Emmen willen daarom respectievelijk een subsidie van 1,4 miljoen en 500.000 euro voor de uitvoering van het ‘MedFood’ project (klinische voeding) van Fresenius HemoCare Netherlands verlenen. De subsidie is ook voor de oprichting van een interne bedrijfsschool in samenwerking met het Drenthe College en NHL-Stenden Hogeschool.

Gedeputeerde Henk Brink: “Op vragen van bedrijven bij uitbreiding en nieuwe vestigingen willen wij actief inspelen. Deze investeringsvraag van Fresenius zorgt ervoor dat er nu en in de toekomst banen blijven én gecreëerd worden. Hiermee wordt de maakindustrie in Zuidoost Drenthe verstevigd.”
Wethouder Guido Rink: “We zijn enorm blij dat Fresenius fors investeert in hun bedrijf in Emmer-Compascuum. Dit zorgt voor toekomstperspectief voor de medewerkers van Fresenius. Belangrijk is dat het aantal arbeidsplaatsen behouden blijft en mogelijk ook kan verder groeien. Medewerkers krijgen de kans om zich op- of om te laten scholen zodat hun kennis en kunde aansluit bij de werkzaamheden.”

De gemeente Emmen en de provincie Drenthe hebben gesprekken met het bedrijf gevoerd om de uitbreidingsplannen te steunen. Belangrijke aandachtspunten zijn de mensen en de mogelijkheid van leven lang leren. De medewerkers moeten, in samenwerking met de regionale onderwijsinstellingen, op- of omgeschoold worden om in de nieuwe werkomgeving te kunnen werken. Het doel is dat de ontwikkelde kennis en de manier van samenwerken door het reguliere onderwijs wordt overgenomen. Op termijn worden andere regionale ‘Medtech bedrijven’ hier ook bij betrokken. De besluitvorming in de gemeenteraad van Emmen en de Provinciale Staten is in april.

Fresenius is een internationaal medical care bedrijf met een wereldwijd gedecentraliseerd productienetwerk van meer dan 65 locaties. De vestiging in Emmer-Compascuum biedt momenteel werkgelegenheid aan ruim 200 medewerkers en behoort tot de belangrijkste Lifescience industrieën van Noord-Nederland. De totale economische investering wordt geschat op € 100 miljoen waarvan € 4 miljoen nodig is voor om- en bijscholing van werknemers. De totale werkgelegenheidsgroei wordt geschat op 100 tot 150 fte.
 
Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!