Home Emmen Gemeente Emmen stelt extra geld beschikbaar voor zonnelening

Gemeente Emmen stelt extra geld beschikbaar voor zonnelening

0

De belangstelling voor de zonnelening was zo groot dat het bedrag van € 2,3 miljoen dat de gemeente Emmen samen met de provincie Drenthe in 2019 aanbood, eind oktober op was. Om inwoners nog de kans te geven zonnepanelen of een zonneboiler aan te schaffen met behulp van een lening, besloot het college van Burgemeester en wethouders om het budget voor 2019 nog met € 1,5 miljoen aan te vullen. 

Er staan ongeveer 265 mensen op de wachtlijst voor de zonnelening. Buiten de wachtlijst is nog ruimte voor ongeveer 90 woningeigenaren om gebruik te maken van de lening. Wethouder René van der Weide: “Er was al veel belangstelling voor de zonnelening. Maar door de gezamenlijke inkoopactie ging het ineens heel hard. De zonnelening is een goede stimulans voor verduurzaming van de woning. We willen de mensen die gebruik willen maken van de lening niet laten wachten, maar graag tegemoet komen. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt op ongeveer 8 jaar. De aanschaf is dus goed voor het milieu en voor de portemonnee.” Op de portemonnee van de gemeente heeft het geen effect, aangezien het om een lening gaat. 

Aanvragen

De lening is voorzien van een rentevoordeel, zodat inwoners gunstig kunnen lenen. Aanvragen van de lening kan via www.snn.nl/zonnelening-drenthe-2019.
Of een dak geschikt is voor zonnepanelen is te zien op de zonnekaart. De kaart geeft ook meteen aan wat een dak aan energie kan opleveren en tegen welk rendement. De kaart is te bekijken op www.zonnekaart.nl.

Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen

Begin oktober startte de gemeente Emmen samen met Winst uit je woning, een grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen. Door gezamenlijk in te kopen, kunnen woningeigenaren zonnepanelen voordeliger kopen. Tijdens bijeenkomsten in Klazienaveen en Emmen meldden meer dan 2.150 huiseigenaren zich aan om mee te doen. De uitvoering van de installaties wordt grotendeels uitgevoerd door het installatienetwerk van Solarcentury, waaronder installateurs uit de gemeente Emmen. 

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!