Home Borger-Odoorn Muziek van het platteland op eerste editie van Warkende Helden Live in GelreDome

Muziek van het platteland op eerste editie van Warkende Helden Live in GelreDome

0

Boeren, bouwvakkers en ander volk dat met de handen werkt opgelet (en trouwens iedereen die van bier en feest houdt ook): zaterdag 1 februari vindt in het GelreDome de eerste editie van Warkende Helden Live plaats. Een festival met medewerking van Mooi Wark, Old Ni-js, Spitfires, WC Experience, BZB, Bertus Staigerpaip, Dutch Boys, Poar Neem’n, Beatcrooks, Ancora, Mannenkoor Karrespoor en Boer Bennie. De presentatie is in handen van William Bossong van Mooi Wark en Wim ‘Salabim’ van Aperlo van Poar Neem’n.
 
Muziek van het platteland, muziek van de steigers, muziek van de piraten, maar dan vaak met net even wat meer spierballen; dat is in het kort de insteek van het programma. Muziek voor de ‘warkende helden’, die nu te maken hebben met de stikstof- en de PFAS-malaise. Om ze te bedanken voor hun  werk. “En om ze een hart onder de riem te steken”, vertelt Wim Salabim. “Er zijn zoveel problemen. Iedereen in de bouw en de landbouw heeft daar last van.” Wim kan het weten. Hij werkt zelf ook in de bouw. “Ik denk dat we wel toe zijn aan een leuk feestje! Dus boeren en bouwers uit de provincies: kom allemaal naar het GelreDome en we zullen zorgen voor een gigantisch feest!”
Wim en William kennen elkaar al jaren. Poar Neem’n, Mooi Wark en Zender Obama werkten samen aan het nummer ‘Probleem’n? Poar Neem’n’. “We zijn dikke maten”, vertelt William. “Warkende Helden Live wordt een festival vol boerenrock en feestmuziek. Lekker meebrullen en de kop op nul. Even een avond weg van alle problemen en gas op die lollie! Warkende Helden Live is ook een knipoog naar al die andere biervriendenshows. Het zal bij ons allemaal wat minder gelikt zijn, maar des te gezelliger.” Wim: “We hopen dat iedereen met een grote glimlach weer naar huis gaat!”
 
De voorverkoop begint vrijdagmorgen 29 november. Kaarten à 27,50 euro (inclusief reserveringskosten) zijn verkrijgbaar via warkendeheldenlive.nl.
 
Programma
Mooi Wark uit Drenthe speelt stampende boerenrock. Denk AC/DC, denk Status Quo, denk Normaal. De mannen zijn ongekend populair op het Nederlandse platteland. De band scoorde feesthits met nummers als ‘In de blote kont’ en ‘Idioot’. Het festival dankt zijn naam aan de bewerking die Mooi Wark maakte van ‘Working Class Hero’ van John Lennon.
 
Old Ni-js is de band van Willem Terhorst, Ferdi Joly, Jan Kolkman en Han Mali. De eerste drie waren allemaal lid van Normaal. Han Mali is lid van Boh Foi Toch, de door Ferdy Joly en (wijlen) Jan Manschot opgerichte Achterhoekse dialectband. Old Ni-js speelt een mix van Normaal- en Boh Foi Toch-klassiekers.
 
De Spitfires zijn terug. Boegbeeld Hein Migchelbrink heeft een nieuwe band samengesteld om zijn vroegere hits nog eenmaal te spelen: ‘Zie wil een motorboot’, ‘Blonde Harmien’, ”n Kabouterlied’, ‘Links van Varsseveld (Ik zal oe met de piele)’ en ‘De Haan is dood’. Hij trapt de tour af in het GelreDome.
 
De mannen van WC Experience noemen zichzelf de uitvinders van rock ‘n loll. Braborock, feesttentpop! Van hun albums gingen er sinds 1993 zo’n 175.000 over de toonbank.
 
BZB maakt er overal een overrompelend, dampend optreden van. Dit hebben de mannen al bewezen op alle grote festivals zoals Pinkpop, Parkpop, FestyLand, Lowlands, Paaspop en de Zwarte Cross. BZB staat voor feest, spelplezier, interactie en theatrale acts, verpakt in een energieke liveshow. Verwacht krakers zoals ‘Echte Vrienden’, ‘Koning Pintenman’, ‘Ik Leer Het Nooit’ en ‘de Bankzitter’.
 
Bertus Staigerpaip is een Brabantse dialectband afkomstig uit Geertruidenberg. ‘Wij zijn de jongens van de Bouw’ zongen ze zelf jaren geleden. Het is hun grootste hit. Die moeten er dus bij zijn op Warkende Helden Live! Maar we kennen de heren ook van hits als ‘Rits’ en ‘Ik zat effe niet op te letten’.
 
De Dutch Boys maakten dit jaar hun rentree op de podia van verschillende Mega Piraten Festijnen. De mannen uit Drenthe zijn terug met hits als ‘Boer Harms’, ‘America en Olde Pekela’, ‘Ik proat plat’ en ‘Geert, mien Belgisch peerd’.
 
Poar Neem’n is niet alleen een zeer populair social mediafenomeen, maar ook een gewild kledingmerk ook een veelgevraagde feestact. Walter, John en Wim Salabim maken programma’s vol ongein, vermaak, stampende en ronkende muziek met behulp van zeeën aan confetti.
 
Beatcrooks is een danceduo. Verwacht feest, stampende beats, maar ook zeer zeker gitaren. Beatcrooks heeft onder de noemer ‘Happy Høken namelijk verschillende boerenrockklassiekers gemixt met beats.
 
Ancora brengt stomende shantypop vermengd met Ierse folk. Van de vier eigen albums hebben er al twee de gouden status gekregen. Een keur van muziek, met als rode draad de zee. Ancora heeft de wind in de zeilen en is te zien op vele podia in het land.
 
Mannenkoor Karrespoor ontstond in 1990 in Café de Karre in Tuk. De eerste single ‘Mooi Man’ was een van de grootste hits van 1991. Daarna scoorde het koor, inmiddels een fenomeen, nog successen met ‘Lekker op de Trekker’ en ‘Koekalverij’. De mannen treden nog maar heel sporadisch op.
 
Boer Bennie heeft een melkveehouderij met inmiddels tweeduizend koeien. In zijn vrije tijd is het høken geblazen en staat hij bulderend op het podium. Hij speelt bekende boerenrocknummers, piratenhits en meezingers.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!