Home Emmen FC Emmen slaagt er niet in om te winnen van De Graafschap

FC Emmen slaagt er niet in om te winnen van De Graafschap

0

FC Emmen is er niet in geslaagd de overwinning op ADO Den Haag een goed vervolg te geven. In Emmen werd met 0-2 verloren van De Graafschap.

Voor aanvang van de wedstrijd werden alle aanwezige supporters getrakteerd op een heerlijke vuurwerkshow. Het was het startschot op een mooie voetbalavond.

Na een goede onderschepping van Lorenzo Burnet kwam het eerste gevaar van de wedstrijd bij de kant van Emmen vandaan. De bal kwam na een pass van Jasin-Amin Assehnoun bij Peter van Ooijen terecht, maar hij mistte het doel.

Kort daarna was daar ook het eerste gevaar van de Superboeren. Een schot van Elmo Lieftink werd echter prima gepareerd door Michael Brouwer.

Na een kleine twintig minuten was FC Emmen wel heel dichtbij de openingstreffer. Na een prachtige steekpass van Van Ooijen kwam Jeredy Hilterman oog in oog met keeper Hidde Jurjus. Hij omspeelde de keeper, schoot, maar stond buitenspel. In de daaropvolgende aanval was spits Joey Konings dicht bij een goal aan de andere kant.

Ondanks het uitvallen van Mitch Apau, die werd vervangen door Arnaud Luzayadio, leken de Drenten dan eindelijk loon naar werken te krijgen. Na wederom een heerlijke steekbal van Van Ooijen kwam Hilterman één op één met Jurjus. De doelman kwam helaas als winnaar uit de strijd. In de daaropvolgende minuut was het basisdebutant Ben Scholte die met een afstandsschot het doel op een haar na miste. En zo eindigde een bijzonder vermakelijke eerste helft in 0-0.

Het gaat mis na rust
De tweede helft begon wederom met luid geschreeuw van het thuispubliek. De eerste paar minuten van de tweede helft golfde het spel op een neer. Toch kwam De Graafschap uit het niets op voorsprong. Na balverlies bij de eigen cornervlag was het Konings die overnam, voorgaf en uiteindelijk Giovanni Korte vond: 0-1.

Halverwege de tweede helft keek het hele stadion verschrikt, toen Luciano Carty naar de grond ging. Het leek even goed mis, maar gelukkig kon hij de wedstrijd hervatten.

Met nog een kwartier te gaan begon Emmen echt aan te dringen. Na een mooie opening van Burnet kwam Hilterman schuin voor de goal van Jurjus. Hij raakte de bal echter niet helemaal lekker, mede door de lastige stuit.

In de slotfase waarin Emmen op zoek ging naar de gelijkmaker, viel de goal aan de andere kant. Uit de draai wist invaller Denzell Gravenberch laag raak te schieten: 0-2. Daarna probeerden de Emmenaren het nog wel met lange ballen, maar helaas zonder succes.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Helmond Sport, dat na drie nederlagen vanavond met 1-0 won van Jong PSV.

FC Emmen – De Graafschap: 0-2