Home Emmen Voorbeschouwing: FC Emmen ontvangt vrijdagavond De Graafschap en speelt zonder Araujo

Voorbeschouwing: FC Emmen ontvangt vrijdagavond De Graafschap en speelt zonder Araujo

0
Voorbeschouwing: FC Emmen ontvangt vrijdagavond De Graafschap en speelt zonder Araujo

Vrijdag wacht de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De Graafschap komt naar De Oude Meerdijk, waar ruim 5500 supporters zullen zitten.

Selectie
Het vertrouwen binnen de groep van trainer Dick Lukkien is groot na de eerste overwinning van het seizoen. Vorige week wonnen de Drenten met 1-2 op bezoek bij ADO Den Haag. FC Emmen domineerde in de eerste helft, maar alleen Jeredy Hilterman wist het net te vinden. Na rust kwam ADO al vroeg langszij via een rake kopbal van Vicente Besuijen, maar de Emmenaren herpakten zich en vlak voor het Haags kwartiertje zorgde Hilterman met zijn tweede rake kopbal voor de eerste driepunter.

Lukkien: “Het vertrouwen was er al, maar als je wint is dat altijd lekker. Natuurlijk kunnen er nog veel dingen beter, maar ik heb veel goede dingen gezien. Zo kwamen we na de tegengoal minder goed aan het voetballen, maar toch kwamen we ook niet écht in de problemen. Maar door middel van ons voetballend vermogen moeten we in zo’n fase sneller weer tot kansen komen. Nu was de 1-2 eigenlijk ook onze eerste kans sinds de gelijkmaker.”

De oefenmeester kan weer beschikken over Jeff Hardeveld, die zijn schorsing heeft uitgezeten. Lang werd gehoopt dat ook Miguel Araujo bij de selectie zou zitten, maar zijn werkvergunning is nog niet binnen en zal morgen daarom nog niet speelgerechtigd zijn. Lentini Caciano en Reda Kharchouch zijn wegens blessures niet inzetbaar.

Tegenstander
De Graafschap staat momenteel vijfde met zes punten uit drie wedstrijden, al betekent dat zo vroeg in het seizoen natuurlijk nog weinig. De Doetinchemmers begonnen het seizoen teleurstellend met een 0-3 nederlaag tegen Roda JC. Het was een wat geflatteerde nederlaag, gezien het feit dat onze tegenstander van vrijdag meer balbezit, meer doelpogingen en maar liefst zeven corners meer had dan de ploeg uit Kerkrade. Na die nederlaag volgden overwinningen op MVV (1-3) en NAC Breda (2-0).

“De zes punten die ze hebben verdiend hebben ze behaald met een duidelijke speelstijl”, constateert Lukkien. “Het spelidee is herkenbaar, met aan de rechterkant een vleugelspeler die naar binnenkomt en de rechtsback die er overheen gaat. Ze hebben veel kwaliteit in de spelersgroep en ik verwacht ze dan ook bij de bovenste plekken.”

Historie
Al negentien keer eerder reisde De Graafschap naar Emmen voor een competitieduel, waarvan eenmaal in de eredivisie en achttien keer op het tweede niveau. De balans is in het voordeel van de bezoekers, die acht keer wonnen. Het werd ook acht keer gelijk en drie keer wonnen de Emmenaren.

De totale geschiedenis geeft echter een vertekend beeld. De laatste overwinning van De Graafschap in Emmen dateert namelijk van 10 maart 2014, toen Vincent Vermeij en Vlatko Lazic scoorden namens de bezoekers en Shkodran Metaj namens Emmen (eindstand 1-2). Sindsdien volgden twee gelijke spelen en twee overwinningen voor FC Emmen.

De laatste overwinning vond plaats op 16 februari 2018. Alexander Bannink (van 2015 tot 2017 nog speler van De Graafschap) scoorde toen tweemaal tijdens een 5-2 overwinning. De andere Drentse doelpunten kwamen van Nick Bakker, Norair Aslanyan (beter bekend als Mamedov) en een eigen doelpunt van Sven Nieuwpoort.

Een kolkende massa
Omdat het stadion voor maximaal 67% gevuld mag worden, is er geen losse ticketverkoop. Alle seizoenkaarthouders en sponsoren kunnen wel naar binnen. De club hoopt dat ze vanaf eind september weer in een vol stadion mogen spelen.

Lukkien: “Tja, dat zijn nou eenmaal de regels. Ik moet zeggen dat ik de vorige wedstrijd heb genoten van ons publiek, ook al zat het dus noodgedwongen niet helemaal vol. Ik hoop dat iedereen zo snel mogelijk weer naar binnen mag. Tot dan hoop ik, en verwacht ik, dat die 5500 die er wel zitten lawaai maken voor een volle bak.”

De wedstrijd wordt niet live uitgezonden op ESPN, maar wordt behandeld in het schakelkanaal.

FC Emmen – De Graafschap
Vrijdag 27 augustus, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Van Boekel

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!