Home Emmen Culturele seizoen Emmen start tijdens Drentse Uitmaand

Culturele seizoen Emmen start tijdens Drentse Uitmaand

0
Culturele seizoen Emmen start tijdens Drentse Uitmaand

In september start in Drenthe het nieuwe culturele seizoen. We kunnen binnen weer culturele workshops en cursussen volgen en voorstellingen, evenementen, musea en theaters bezoeken. Culturele organisaties presenteren tijdens de Drentse Uitmaand een voorproefje van de activiteiten in het najaar.

Festivals
De gemeente Emmen opent het culturele seizoen met de Uitmarkt Emmen Inside Out. Van 10 tot en met 12 september staat het centrum vol met muziek, dans, theater en eten. Op 4 september vindt in Schoonebeek Deathfest plaats met nationale en internationale metalbands en van 9 t/m 12 september wordt muziekfestival Festerica in aangepaste vorm georganiseerd. Met een livestream vanuit een glazen huis draait de organisatie tachtig uur onafgebroken verzoekplaten tegen een donatie om het voortbestaan van het festival veilig te stellen. Er treden ook diverse artiesten op.

Drentsch Peil XL presenteert op 18 september, indien mogelijk op meerdere locaties in Emmen, aanstormende rock- en popbands, singer-songwriters, dj’s en hiphop acts. En op 18 en 19 september zijn er optredens van The Bruceband, Rik Vinke & Band, Batmobile en Leon Moorman tijdens Folk an de Gruppe in Nieuw-Schoonebeek. Op 26 september vindt het Gooi maar in mijn pet festival plaats. Professionele muzikanten en amateurs in alle leeftijdscategorieën spelen in een kleine setting op de straten van Emmen.

Exposities
Het Bargerveen is het decor van beeldenmanifestatie Into Nature. Internationale kunstenaars presenteren grote werken in het natuurgebied en ook het werk Broken Circle/Spiral Hill is Emmerschans is een aantal dagen te bezichtigen. In het CBK Rensenpark is tot 19 september nog de expositie Vogel-Vrij van Myrthe van Dijk te zien. Duizenden vogels van keramiek zijn op de vloeren en wanden geplaatst. 

De provinciale opening van de Drentse Uitmaand vindt plaats op 9 september tijdens de voorstelling Woeste Gronden in de gemeente Coevorden. Cultuurgedeputeerde Cees Bijl en wethouder Jeroen Huizing geven dan het startschot voor de actiemaand. Woeste Gronden is een muzikaal spektakel van BUOG en speelt zich af op een boorlocatie bij ’t Haantje. 

Een overzicht van de activiteiten in de Drentse Uitmaand is te vinden op www.drentseuitmaand.nl. De Uitmaand is een campagne van Stichting Kunst & Cultuur en wordt gefinancierd door de provincie Drenthe.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!