Home Emmen Wasberen komen terug naar Wildlands

Wasberen komen terug naar Wildlands

0

De geruchten gingen al langer, maar het is nu officieel. Wildlands gaat wasberen huisvesten. Deze charismatische diersoort verdween in 2002 uit de collectie van het voormalige Noorder Dierenpark/Dierenpark Emmen, maar komt in fase 2 van de upgrade van Nortica terug.

Wat tot deze zomer het pinguinverblijf was wordt in tweeen ‘geknipt’. De Holdertzijde wordt een verblijf voor wasberen en stinkdieren, de andere zijde wordt een vogelverblijf. Welke vogels kunnen ze op dit moment nog niet zeggen, maar het lijkt erop dat het om waad- en kustvogels draait. Het middengedeelte zou een houten huis gaan worden, waardoor beide zijden op een open verblijf blijven lijken.

De aquariumliefhebbers hebben ook geluk, zoals eerder meegedeeld worden er in de voormalige souvenirwinkel van Nortica aquariums gerealiseerd, waaronder een roggenpoel. De roggen gaan dus terugkomen in Emmen, in het verleden is gemeld dat er ook gesproken werd over kleine haaiensoorten als de hondshaai, aangezien die prima te huisvesten zijn samen met roggen is de kans levensgroot dat we ook haaien terug gaan zien in Emmen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!