Home Emmen Voorbeschouwing: Pakt FC Emmen punten tegen Feyenoord ?

Voorbeschouwing: Pakt FC Emmen punten tegen Feyenoord ?

0

Zondagmiddag komt een traditionele topclub naar De Oude Meerdijk voor de wedstrijd FC Emmen – Feyenoord. Om 14.30 uur gaan de ploegen de strijd aan in een uitverkocht stadion.

FC Emmen gaat in eigen huis voor een stunt en wil punten pakken. De laatste drie wedstrijden van de competitie gingen verloren, maar het spel was bij vlagen prima, zag ook trainer Dick Lukkien: “Tegen Utrecht was ons plan goed. Het idee was helder en het liep zoals we wilden. Maar dan loop je tegen twee lullige goals aan. Wil je een resultaat halen tegen een topclub, dan moet alles kloppen.”

Feyenoord is in de eredivisie nog ongeslagen met twee overwinningen en drie gelijke spelen. Afgelopen donderdagavond verloren de Rotterdammers in Schotland tegen Rangers FC met 1-0 in de groepsfase van de Europa League.

De wedstrijden volgen dus kort op elkaar voor de bezoekers en ze kampen met een aantal blessures. Lukkien: “Ik verwacht niet dat Nicolai Jørgensen zijn rentree gaat maken op ons kunstgras. Hetzelfde geldt overigens voor Steven Berghuis en Jens Toornstra. Ik zou het zelf wel aandurven, maar ik weet ook niet goed wat hun programma is. Het is lastig te voorspellen, want ze hebben nogal wat spelers die ze kunnen opstellen.”

Zelf kan Lukkien geen beroep doen op Anco Jansen, Shani Tarashaj, Daniël Camara Bos, Marko Kolar, Lorenzo Burnet, Desevio Payne en Matthias Hamrol. Daarnaast zijn er nog een aantal twijfelgevallen.

Nog geen punten tegen Feyenoord

De vorige competitiewedstrijd van Feyenoord was de ‘knuffelwedstrijd’ tegen ADO Den Haag. De ploeg van Jaap Stam stond bij rust nog met 3-0 voor, maar in het laatste kwartier werd het door twee eigen doelpunten nog 3-2.

Zondag staan FC Emmen en Feyenoord voor de zevende keer tegenover elkaar. FC Emmen wacht nog altijd op de eerste overwinning tegen de club uit Rotterdam-Zuid. Drie oefenduels gingen nipt verloren met 2-3, 0-2 en 2-1.

De andere drie duels waren officiële duels; een bekerduel in 1987 eindigde in 1-3, al stond het een kwartier voor tijd nog 1-1. De andere twee wedstrijden vonden vorig seizoen plaats in de eredivisie. In Emmen stond het bij rust nog 0-0, maar werd het uiteindelijk 1-4. In De Kuip eindigde de onderlinge ontmoeting in 4-0 voor de thuisploeg.

Open Drents Kampioenschap Buikschuiven

Vanaf twee uur voor de wedstrijd is het #HIERKOMIKWEG-plein bij het stadion geopend, met vanaf 13.30 uur het Open Drents Kampioenschap Buikschuiven! Kortom: vergeet niet je zwembroek en handdoek mee te nemen en ga voor de prijzen!

Lees hier alles over het buikschuiven!

FC Emmen – Feyenoord
Zondag 22 september, 14.30 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Higler

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!