Home Nieuws FC Emmen krijgt in de extra extra tijd een doelpunt tegen

FC Emmen krijgt in de extra extra tijd een doelpunt tegen

0

FC Emmen heeft in een bijzonder sfeervol stadion De Oude Meerdijk met 3-3 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. Lang stonden de Emmenaren voor, maar diep in de extra tijd viel de gelijkmaker en daardoor bleven de Drenten zeer teleurgesteld achter.

Feyenoord kwam al vroeg op voorsprong. Steven Berghuis probeerde het vanuit een moeilijke hoek na een diepe bal, maar Dennis Telgenkamp zat ertussen. De bal belandde echter voor de voeten van Orkun Kökçu, die in een leeg doel de 0-1 binnenschoot.

De 0-2 werd op een vergelijkbare manier gecreëerd door de Rotterdammers. Een diepe bal van Kökçu werd op de achterlijn opgepikt door Berghuis, die ditmaal de bal teruglegde en zorgde dat Luciano Narsingh kon binnenschieten: 0-2.

Na ruim een kwartier kwam het eerste wapenfeit van FC Emmen met een schot vanaf randje zestien van Sergio Peña. Het leek de ploeg vertrouwen te geven, want kort daarna was het raak. Via een goede aanval over de rechterkant belandde de bal uiteindelijk bij Michael de Leeuw, die via via de bal mee kon geven aan Robbert de Vos. De basisdebutant die in de jeugdopleiding van Feyenoord speelde schoot fraai de 1-2 binnen.

Tien minuten later viel een nóg mooiere treffer. Peña dribbelde richting de rand van het zestienmetergebied en schoot prachtig raak in de bovenhoek: 2-2.

FC Emmen was de bovenliggende partij en kreeg nog kansen op de 3-2. Glenn Bijl raakte uit een vrijwel onmogelijke hoek de paal, waarna Kenneth Vermeer nog redding bracht op een schot van Robbert de Vos. Ook leek De Leeuw nog de 3-2 binnen te koppen, maar hij had geduwd in duel met Edgar Ié.

Lukkien: “We komen 0-2 achter na een dramatische openingsfase. Maar daarna zag ik een ploeg die alles heeft gegeven en de wedstrijd volledig ombuigt. Het publiek was daarbij een soort doping.”

Een voorsprong gecreëerd en weggegeven

Ook in de tweede helft kwam de ploeg van Dick Lukkien goed voor de dag. Eerst zag De Leeuw een volley nog voorlangs gaan, maar een kwartier na rust was het alsnog raak. Slagveer brak door aan de rechterkant en verschalkte doelman Vermeer: 3-2.

De Emmenaren kwamen behoudens een paar corners amper in de problemen, tot een kwartier voor tijd. Michaël Heylen pakte Bannis vast en omdat het een doorgebroken speler betrof, gaf scheidsrechter Dennis Higler een rode kaart.

De ploeg van Lukkien leek de storm te doorstaan, tot de absolute slotfase. De Rotterdammers kregen vrije trap na vrije trap, telkens vlakbij het strafschopgebied. De muur en Telgenkamp brachten echter iedere keer redding, gesteund door het bloedfanatieke thuispubliek. Dat ging goed, tot diep in de extra tijd. Een laatste vrije trap werd niet goed verwerkt en uiteindelijk kon Jens Toornstra binnenschieten: 3-3.

“We komen 3-2 voor en dan is het heel zonde, wrang en zuur dat de 3-3 in de 96ste minuut valt,” aldus Lukkien. “Het maakt het vervelend voor mijn ploeg omdat we naar vermogen hebben gespeeld, met een gehavende ploeg. Het gevoel van trots is daardoor nog moeilijk te plaatsen, omdat ik vind dat we hier twee punten hebben weggegeven.”

Door het gelijke spel heeft FC Emmen nu vier punten uit zeven wedstrijden. Vrijdag wacht alweer de volgende wedstrijd, thuis tegen ADO Den Haag. Koop hier je tickets!

FC Emmen – Feyenoord: 3-3