Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen zondag punten mee nemen uit Rotterdam?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen zondag punten mee nemen uit Rotterdam?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen zondag punten mee nemen uit Rotterdam?

Na de spectaculaire thuisoverwinning op Willem II reist FC Emmen dit weekend af naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Emmenaren staan na de overwinning van vorige week nog altijd op de knappe twaalfde plek en hebben één puntje minder dan de tegenstander van zondag. De Rotterdamse promovendus doet het dit seizoen uitstekend en is vooral op Het Kasteel een lastig te kloppen tegenstander.

De thuiswedstrijd tegen Willem II stemde trainer Dick Lukkien tot grote tevredenheid. FC Emmen hield ook tegen het verrassend goed presterende Willem II de punten in Drenthe en verlengde daarmee de ongeslagen thuisreeks naar negen duels. De overwinning ging ook nog eens gepaard met goed voetbal en fantastische doelpunten. Lukkien: “De wedstrijd tegen Willem II was misschien wel onze beste wedstrijd. Ik vond het een verdiende overwinning. Na de winterstop hebben we toch een goed gevoel te pakken en ook naar zondag toe heb ik alle vertrouwen in drie punten.”

EERDERE ONTMOETINGEN
Emmen en Sparta staan zondag voor de 22ste keer tegenover elkaar. De Emmenaren wisten acht van die wedstrijden te winnen, zes eindigden in een gelijkspel en zeven keer was Sparta de sterkste.

De laatste ontmoeting tussen de twee ploegen is nog niet zo lang geleden. Op 15 december van vorig jaar was Emmen in de thuiswedstrijd met 2-0 te sterk door doelpunten van Michael de Leeuw en Sergio Peña.

De laatste keer dat FC Emmen op Het Kasteel speelde zal echter meer goede herinneringen oproepen bij de Emmenaren. De datum 20 mei 2018 staat voor altijd in de geschiedenisboeken van FC Emmen. Toen promoveerde de club namelijk naar de eredivisie na een geweldige wedstrijd. In de finale van de play-offs werd er in Emmen met 0-0 gelijkgespeeld, maar een 1-3 overwinning in Rotterdam betekende promotie naar de eredivisie. Het leidde tot uitzinnige vreugde op het veld, in het uitvak en bij terugkomst in Emmen ontstond spontaan een heus volksfeest.

DE THUISREEKS VOORZETTEN
Sparta haalde van de in totaal dertig punten er 21 op het eigen Kasteel. Alleen Ajax, FC Utrecht en FC Groningen wisten de drie punten uit Rotterdam mee te nemen. Lukkien heeft vertrouwen in een goede afloop, maar weet dat de thuisploeg niets cadeau zal doen. “We moeten respect hebben voor hen. Als promovendus doen zij het gewoon uitstekend met dertig punten. Zij missen wel wat mensen, dus het is nog even afwachten hoe zij precies gaan spelen zondag,” sprak de trainer over de thuisploeg.

Emmen staat op de twaalfde plek en het gat met het linkerrijtje is daarmee slechts drie punten, maar Lukkien wil daar nog niet aan denken: “Wij zijn niet bezig met het linkerrijtje. We willen ons handhaven en daar hebben we nog een aantal punten voor nodig. Ik weet zeker dat we daar ook genoeg kwaliteit voor hebben.”

Sparta Rotterdam – FC Emmen
Zondag 1 maart, 16.45 uur
Het Kasteel
Scheidsrechter: Nijhuis

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!