Home Emmen Bedrockers met Nederlands team 5e op EK

Bedrockers met Nederlands team 5e op EK

0
Bedrockers met Nederlands team 5e op EK

Team Kingdom of the Netherlands (officiële naam van het Nederlandse Baseball5 team) speelde dit weekend in Litouwen het eerste EK baseball5 ooit.

Deze nieuwe variant van honkbal op een kleiner veld, met 5 veldspelers zonder handschoen, zonder knuppels en met een zachte rubber bal en maar 5 innings maakt momenteel wereldwijd een grote opmars.

Bedrocks uit Emmen levert maar liefst 4 spelers aan de 8 koppige selectie die uit 3 vrouwen en 5 mannen bestaat. Op vrijdag werden de poulewedstrijden gespeeld. Na winst op Moldavië, Roemenië, Letland, België, Wit Rusland werd alleen van Italië verloren. Hiermee was de tweede plek in de poule bereikt en was Litouwen (de later verliezend finalist) de tegenstander in de kwartfinale.

Na een verloren eerste wedstrijd van een best of three was de tweede een stuk spannender, met name de 4e inning. Daar scoorde de uitmuntend spelende Arjan Koreman op spectaculaire wijze het gelijkmakende 6e punt. Hij dendere door zijn snelheid nog over de jurytafel heen. Daar waar 2 scheidsrechters het punt toekenden was het op aangeven van de Litouwse coach dat de tweede honkscheids verklaarde dat Koreman het honk niet aangeraakt had. Beelden toonden later aan dat dit weldegelijk het geval was. De achterstand kon niet meer worden goed gemaakt. Hierdoor moest team Kingdom in de race voor plek 5 t/m 9 als eerste weer aantreden tegen Roemenië. Met wederom een best of three werd met 9-8, 0-9 en 7-1 de eindstrijd voor de 5e plek veilig gesteld. Wit Rusland werd daar met 12-11, 5-6 en 5-4 in deze best of three aan de kant gezet.

Bondscoach Berrie van Driel kijkt niet ontevreden terug op dit toernooi dat laat zien dat deze sport erg attractief is om te spelen en te kijken.

Frankrijk mag als winnaar samen met Litouwen naar het WK dat in december in Mexico gehouden wordt.

Nederlands kampioenschap

Zaterdag aanstaande vertrekt Bedrocks met twee seniorenteams en een U15-team in de FC Emmen- bus naar Amsterdam om daar deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap Baseball5.

Het afgelopen jaar werd Bedrocks Emmen daar de allereerste Nederlands kampioen.

Foto’s: Erik Eilering en Bert Springer

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!