Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen zich direct handhaven in de eredivisie?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen zich direct handhaven in de eredivisie?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen zich direct handhaven in de eredivisie?

Zondagmiddag speelt FC Emmen de laatste finale in de strijd om directe handhaving. De mannen van Dick Lukkien reizen voor de wedstrijd af naar Venlo, waar de ploeg het zal opnemen tegen degradant VVV-Venlo.

Selectie
De Emmenaren hebben afgelopen donderdag een belangrijke driepunter gepakt tegen sc Heerenveen. De bijzondere wedstrijd, waarin FC Emmen twee strafschoppen toegewezen kreeg en de Friezen twee rode kaarten, resulteerde in 3-1. De doelpuntenmakers aan de kant van Emmen waren Sergio Peña (tweemaal) en Nikolai Laursen. Aanvankelijk leek het op een hattrick van Peña, maar de Deense vleugelspits kreeg later alsnog de goal op zijn naam. Aan de kant van de Friezen scoorde Benjamin Nygren in de slotfase. Met de overwinning op Heerenveen is Emmen verzekerd van de play-offs, maar het streven is directe handhaving.

In de wedstrijd tegen Heerenveen miste Lucas Bernadou. De middenvelder was nog niet fit genoeg om te spelen. Tegen VVV zal de fransman er waarschijnlijk wel weer bij zijn: “Het is nog even afwachten, maar naar verwachting zit Bernadou aankomende zondag gewoon bij de wedstrijdselectie”, aldus Lukkien.

In de wedstrijd tegen Heerenveen is de ploeg niet ongehavend gebleven. In het duel zijn twee rode kaarten uitgedeeld naar aanleiding van twee harde overtredingen op Jari Vlak en Marko Kolar. Beide spelers hebben pijntjes overgehouden aan de charges: “Morgen zal duidelijk worden of de spelers zondag meekunnen. Vandaag hadden ze beide last, maar dat kan morgen al heel anders zijn. Afwachten dus”, zegt de oefenmeester.

Tegenstander
VVV-Venlo is afgelopen donderdag gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg speelde tegen landskampioen Ajax. De Amsterdammers waren in deze wedstrijd met 3-1 te sterk voor de Limburgers. En door het resultaat in Emmen, hebben de Venlonaren geen zicht meer op de zestiende plek.

Lukkien weet niet precies wat hij van VVV kan verwachten: “Ze hebben natuurlijk een enorme tik op de neus gehad afgelopen donderdag. Ze spelen in principe nergens meer om. Ik weet niet in hoeverre VVV zichzelf vrijdag bijeen kan rapen. Wij gaan in ieder geval vol voor de winst, want dat is momenteel het enige dat telt.”

Historie
FC Emmen en VVV-Venlo zijn goede bekenden van elkaar. Aankomende zondag zal dan ook de 48ste ontmoeting worden tussen de twee clubs. Van al deze duels staan de Limburgers licht in het voordeel: zeventien keer won FC Emmen, 21 keer verloren de Emmenaren en negen wedstrijden werden gelijkgespeeld.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen, won VVV met 3-5 op De Oude Meerdijk. De Emmenaren kwamen in eerste instantie op een 2-0 voorsprong , maar de Limburgers wisten zich terug te vechten naar 2-3. Toen Nikolai Laursen in de 76ste minuut nog de 3-3 maakte leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel, maar in 90ste minuut maakte Caner Cavlan nog een eigen doelpunt. Vier minuten daarna maakte Jafar Arias nog een doelpunt voor VVV, waarmee de wedstrijd beslist werd.

De allerlaatste
De wedstrijd tegen VVV is de laatste in de strijd om directe handhaving. Als de Emmenaren dit duel winnen is de ploeg nog niet verzekerd van een plek in de eredivisie. FC Emmen moet namelijk Willem II nog voorbij, dat zijn laatste wedstrijd tegen Fortuna Sittard speelt. Wanneer Willem II gelijkspeelt of verliest, behoudt Emmen de plek in de eredivisie. Wanneer Willem II wint, mogen de Emmenaren zich gaan opmaken voor play-offs.

VVV-Venlo – FC Emmen
Zondag 16 mei, 14.30 uur
Covebo Stadion – De Koel
Scheidsrechter: Makkelie

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!