Home Emmen FC Emmen naar de play-offs ondank winst in Venlo

FC Emmen naar de play-offs ondank winst in Venlo

0
FC Emmen naar de play-offs ondank winst in Venlo

FC Emmen gaat de play-offs in om handhaving in de eredivisie. In Venlo werd met 0-4 gewonnen, maar ook Willem II (dat een punt meer had) won en dus is plek zestien een feit.

Met één duidelijk doel begonnen de Emmenaren aan de wedstrijd: winnen. In de openingsfase creëerden ze dan ook een aantal mogelijkheden. Na twee ingrepen van doelman Delano van Crooij, was het Luka Adžić die de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Hij ging diep en probeerde Van Crooij te verschalken met een lobje, maar de inzet miste richting.

De volgende kans was voor Kerim Frei. De vleugelaanvaller speelde zijn directe tegenstander Arjan Swinkels uit, maar daarmee werd de hoek dermate lastig dat de keeper zijn inzet kon keren.

Tien minuten voor rust was het wel raak. Een prachtige aanval over de rechterkant werd opgezet door Glenn Bijl, die uiteindelijk met een prachtig hakje Frei wist te bereiken. Die legde vervolgens af op Adžić, die koel de 0-1 binnenschoof. En dus stond FC Emmen virtueel op de veilige vijftiende plek, omdat het bij Willem II – Fortuna Sittard nog 0-0 stond.

Vlak voor het rustsignaal kregen de Emmenaren nog wel een tegenvaller te verwerken. Niet in Venlo, maar in Tilburg. Daar kwam Willem II op een 1-0 voorsprong, waardoor ook een overwinning van FC Emmen niet voldoende zou zijn voor directe handhaving.

De score loopt op
Maar na rust werd de stand al gauw gelijkgetrokken door Fortuna; goed nieuws voor de ploeg van Dick Lukkien, die nu virtueel weer vijftiende stond. Ondertussen werd het in Venlo bijna 0-2, ware het niet dat Van Crooij redde op een inzet van Adžić.

Even later viel de 0-2 alsnog. Na een uitstekende actie van Frei was doelman Van Crooij te laat met zijn ingreep op Michael de Leeuw en scheidsrechter Danny Makkelie wees naar de stip. Net als tegen sc Heerenveen mocht Sergio Peña aanleggen en opnieuw deed de Peruaanse spelmaker dat feilloos.

Wie anders dan De Leeuw breidde de score uit naar 0-3. Het was Peña die vanaf rechts een harde voorzet gaf en De Leeuw liet nog maar eens zien dat koppen zijn specialiteit is. Hij kopte de bal snoeihard via de onderkant van de lat tegen de touwen.

Maar toen kwam er slecht nieuws uit Tilburg, waar de thuisploeg op 2-1 kwam. Vervolgens begon Lukkien met wisselen. Paul Gladon, Nikolai Laursen en Keziah Veendorp kwamen erin voor Adžić, Frei en Lucas Bernadou, waarschijnlijk ook met het oog op eventuele play-offs.

Twee van die invallers waren in de slotfase direct betrokken bij de vierde Emmer treffer. Laursen dribbelde vanaf de rechterkant naar binnen en stelde Gladon met een mooie steekpass in staat om vanuit een moeilijke hoek knap af te ronden: 0-4. Bijna werd het ook nog 0-5, maar Miguel Araujo kreeg de bal niet goed op zijn been uit een vrije trap, waardoor Van Crooij redding kon brengen.

Zo deed FC Emmen zijn plicht door te winnen van VVV-Venlo, maar ook Willem II wist te winnen. In Tilburg bleef het 2-1 voor de thuisploeg en dus kunnen de Drenten zich gaan opmaken voor de play-offs. Daarin wacht aanstaande donderdag 20 mei om 21.00 uur een confrontatie in Emmen met NAC Breda.

VVV-Venlo – FC Emmen: 0-4
36. Adžić 0-1
53. Peña 0-2 (pen.)
64. De Leeuw 0-3
81. Gladon 0-4

VVV-Venlo: D. Van Crooij; Pachonik, Dekker, Swinkels (61. Machach), Da Graca, Guwara; Post, Essanoussi (46. Janssen), V.van Crooij (72. John); Arias, Roemer (72. Hupperts).

FC Emmen: Verrips; Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan; Ben Moussa (85. De Vos), Bernadou (76. Veendorp); Frei (76. Laursen), Peña, Adžić (70. Gladon); De Leeuw.

Statistieken:
Schoten: 12-16
Schoten op doel: 2-8
Balbezit: 43-57
Corners: 4-5

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!