Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen van Fortuna Sittard?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen van Fortuna Sittard?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen van Fortuna Sittard?

Aankomende zondagavond staat de thuiswedstrijd van FC Emmen tegen Fortuna Sittard ‘gewoon’ op het programma. In een ongewone tijd kan FC Emmen een vervolg geven aan de competitie, na een rustige week met interlandvoetbal. Dick Lukkien bereidde zich zonder internationals Nikolai Laursen, Denis Granečný, Sergio Peña en Miguel Araujo voor op de wedstrijd van aankomende zondag.

31-koppige selectie
Dick Lukkien oogt uiterst tevreden over de fitheid van zijn ploeg: “We staan bij de training van vandaag met 31 spelers op het veld, dat is gewoon heel erg fijn.” FC Emmen heeft nauwelijks te kampen met blessures; de blessuregevallen die er nog zijn werken hard aan hun herstel en zijn toe aan minuten in het tweede elftal. Marko Kolar en Keziah Veendorp kampten met enkele lichte klachten, maar als zij de training van vrijdag goed doorkomen kunnen zij zonder problemen aansluiten bij de wedstrijdselectie. Voor nieuwelingen Ricardo van Rhijn en Felix Wiedwald zal naar alle waarschijnlijkheid ook een plekje zijn in de wedstrijdselectie.

Lukkien neemt geen extra spelers mee naar de wedstrijden nu de selectie fitter wordt. “Ik ben erg blij dat er concurrentie ontstaat op de trainingen en dat jongens nu keihard moeten werken om bij de selectie te zitten in het weekend. Dat houdt de ploeg scherp,” stelt de hoofdtrainer.

Interlandperiode
Door interlandvoetbal was de ploeg echter niet geheel compleet in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Fortuna. Alle internationals keren met een goed gevoel terug vanuit hun thuisland. Lukkien is blij voor zijn spelers dat zij mogen uitkomen voor hun nationale ploeg: “De jongens houden een heel goed gevoel over aan hun week bij de nationale ploeg. Sergio en Miguel hebben sinds een lange tijd weer minuten gemaakt voor Peru. Nikolai heeft een heel belangrijke rol binnen de Onder 21-ploeg van Denemarken en gaat volgend jaar een EK spelen. Ook Denis heeft in beide wedstrijden voor Tsjechië Onder 21 minuten gemaakt, waarvan één vanaf de basis.” De trainer is ook trots op Simon Tibbling, die bij de voorselectie van Zweden zat.

Tijdens de interlandperiode is Lukkien niet bang voor eventuele blessures die de spelers kunnen oplopen: “Als ik dat zou doen, zou ik slapeloze nachten hebben. Dat doe ik gewoon niet, ik ben enorm blij voor die jongens en als club zijn wij ontzettend trots dat die jongens zulke wedstrijden spelen.”

Bekende tegenstander
FC Emmen treedt zondag aan tegen een directe concurrent. Fortuna Sittard staat met één punt uit vier wedstrijden maar één plek onder Emmen, dat twee punten haalde uit vier wedstrijden. Met een lastig programma in het vizier is het belangrijk voor de ploeg van Lukkien om de punten op De Oude Meerdijk te houden.

FC Emmen en Fortuna Sittard stonden al veertig keer eerder tegenover elkaar. De statistieken van deze ontmoetingen spreken licht in het voordeel van Emmen. Er werd namelijk achttien keer gewonnen, twaalf keer gelijkgespeeld en tien keer ging de volle buit naar de Limburgers.

De meeste van de veertig gespeelde wedstrijden vonden uiteraard plaats op het tweede niveau van Nederland, maar in de twee thuiswedstrijden die FC Emmen op het hoogste niveau speelde tegen Fortuna haalde het vier punten. In het eerste eredivisieseizoen van Emmen gaf het een 3-1 voorsprong uit handen en werd het in de 91ste minuut nog 3-3 op De Oude Meerdijk. Vorig seizoen won Emmen in eigen huis met 2-1, door doelpunten van Michael de Leeuw en Peña.

FC Emmen – Fortuna Sittard
Zondag 18 oktober, 20.00 uur
Stadion De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Gözübüyük

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!