Home Borger-Odoorn Bewoners van De Paasbergen en Zuidermarke besmet met Coronavirus

Bewoners van De Paasbergen en Zuidermarke besmet met Coronavirus

0
Bewoners van De Paasbergen en Zuidermarke besmet met Coronavirus

In zowel woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn als in woonwijkcentrum Zuidermarke in Emmen is helaas het coronavirus vastgesteld bij een bewoner. De twee bewoners verblijven nu in quarantaine. Er is direct een contactonderzoek gestart. Er zijn op beide locaties maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De afdelingen waar de bewoners verblijven zijn geïsoleerd. Dit betekent dat bewoners apart in hun eigen kamer worden verpleegd door een vast team van medewerkers die persoonlijke beschermingsmiddelen dragen. De bewoners hebben geen contact met andere bewoners.

Er is tijdelijk geen bezoek mogelijk op de betreffende afdelingen van beide locaties. In De Paasbergen zijn ook maatregelen genomen op twee naastgelegen afdelingen omdat hier nog een bron- en contactonderzoek gaande is. De medewerkers van de woonwijkcentrums nemen twee keer per dag de temperatuur van bewoners op en vragen hen naar klachten om de ontwikkeling van eventuele klachten in de gaten te houden. Voor deze bewoners is ook geen bezoek mogelijk tot nader order.

Deze maatregelen zijn nodig om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om contact te houden met naasten, kan er gebruik gemaakt worden van beeldbellen.

De dagelijkse zorg voor bewoners en cliënten van de andere afdelingen van De Paasbergen en Zuidermarke gaat gewoon door als normaal. Ook kunnen zij bezoek ontvangen. Treant vraagt iedereen om zich te houden aan de coronamaatregelen en 1,5 meter afstand te bewaren.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!