Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen Feyenoord

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen Feyenoord

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen Feyenoord

Aankomende zaterdag staat er voor FC Emmen een uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Om 20.00 uur zal er worden gestart in De Kuip.

Selectie
De ploeg van Dick Lukkien heeft afgelopen zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. Het was na 22 wedstrijden zonder overwinning alweer de vierde wedstrijd op rij dat de Emmenaren ongeslagen bleven. Winst tegen PEC Zwolle (3-2) en FC Utrecht (0-1) en gelijke spelen tegen Sparta (1-1) en FC Groningen (1-1) hebben ervoor gezorgd dat FC Emmen nog maar één punt achterstaat op voorlaatste ADO Den Haag.

In de wedstrijd tegen Groningen moesten de Emmenaren het doen zonder vaste kracht Caner Cavlan. De vleugelverdediger had last van een blessure, maar is inmiddels weer volledig hersteld. De vervanger voor Cavlan in het vorige duel was Keziah Veendorp, die aankomende wedstrijd moet missen vanwege ziekte. Ook Telgenkamp is niet aanwezig bij de wedstrijd, hij is zelf negatief getest op corona maar moet uit voorzorg in quarantaine vanwege de incubatietijd van het virus.

Daarnaast zijn de twee talenten Luciano Carty en Lentini Caciano nog niet inzetbaar vanwege blessureleed. Carty kan waarschijnlijk volgend seizoen pas weer spelen, maar de kans dat Caciano dit seizoen nog kan spelen, is groot. De negentienjarige middenvelder tekende onlangs nog een tweejarig profcontract bij FC Emmen.

“We gaan naar Feyenoord toe om een resultaat te halen, dus zo gaan we ook voetballen. We hebben getraind op een bepaalde manier en ik ben benieuwd of we ook daadwerkelijk kunnen brengen wat we hebben voorbereid. We gaan ervoor,” aldus Lukkien.

Tegenstander
Feyenoord bezet momenteel de vijfde plek van de eredivisie. Van de laatste vijf gespeelde wedstrijden, won Feyenoord er één. Afgelopen zondag speelden de Rotterdammers met 1-1 gelijk in de topper tegen PSV. Steven Berghuis zette Feyenoord na een kwartier al op voorsprong, maar Donyell Malen trok de stand in het slot van de eerste helft gelijk.

Naast Dick Lukkien heeft ook naamgenoot Dick Advocaat te maken met blessures. Feyenoord heeft de afgelopen weken geen beschikking gehad over Mark Diemers en Bart Nieuwkoop. De verwachting is dat beide spelers ook tegen Emmen niet inzetbaar zijn.

Lukkien over de Rotterdammers: “Feyenoord is een kwalitatief goede ploeg, met spelers die echt goed kunnen voetballen. Ze zijn nog steeds in de race voor de tweede plek en zullen daar vol voor gaan, maar wij zullen er ook alles aan doen om drie punten te pakken.”

Historie
FC Emmen en Feyenoord troffen elkaar zes keer eerder in officiële duels. Uit deze zes duels wisten de Emmenaren vooralsnog geen winst te slepen. Vijf keer wonnen de Rotterdammers, één keer werd er gelijkgespeeld.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen, won Feyenoord nipt met 2-3. De openingstreffer van de wedstrijd viel al snel. Een overtreding van Nick Marsman op Michael de Leeuw leidde al in de vierde minuut tot een strafschop, die werd benut door Anco Jansen. Diezelfde Anco Jansen liep in het verloop van de wedstrijd een rode kaart op, wat invloed had op de rest van de wedstrijd.

Vlak na de rode kaart van Jansen werd er een penalty toegewezen aan de Rotterdammers, die werd binnengeschoten door Mark Diemers. Op de gelijkmaker volgde al snel een antwoord van Michael de Leeuw, die een wereldgoal maakte. De aanvaller werkte de bal van grote afstand tegen de touwen, waardoor Emmen weer op voorsprong kwam. Op deze treffer volgde weer een antwoord van Feyenoord. Jens Toornstra maakte de 2-2, wat leidde tot vier doelpunten in de eerste helft van de wedstrijd.

In de gehele tweede helft leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel, maar Feyenoord ging er laat in de wedstrijd vandoor met de winst. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd knikte Naoufal Bannis een voorzet binnen, waardoor de Emmenaren werden beroofd van een punt.

Het was een periode waarin alles tegen leek te zitten voor de Drenten. Hoe anders is dat nu, met een reeks van vier wedstrijden waarin de ploeg ongeslagen bleef. Zaterdag wordt gezien als een nieuwe kans om die reeks te verlengen!

Feyenoord – FC Emmen
Zaterdag 20 maart, 20.00 uur
De Kuip
Scheidsrechter: Blom

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!