Home Coevorden Profiel van nieuwe burgemeester Coevorden is af!

Profiel van nieuwe burgemeester Coevorden is af!

0
Profiel van nieuwe burgemeester Coevorden is af!

Coevorden weet waar de ideale burgemeester aan voldoet! Ruim 400 inwoners van de gemeente vulden hiervoor een vragenlijst in. De vertrouwenscommissie haalde bij verschillende organisaties wensen en verwachtingen op. Met al deze uitkomsten en de wensen van de commissie zelf, is een profiel opgesteld. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma neemt deze dinsdagavond, na vaststelling door de gemeenteraad, in ontvangst.

Burgemeester Bert Bouwmeester ziet af van een vierde termijn als burgemeester van de gemeente Coevorden. Op 1 oktober stopt hij. Daarom is Coevorden op zoek naar een nieuwe burgemeester.

Enquête voor inwoners

Inwoners van onze gemeente konden laten weten wat zij belangrijk vinden. Ruim 400 inwoners maakten gebruik van deze mogelijkheid. Via de digitale weg of de pagina uit de krant lieten zij weten wat hun wensen zijn. Vernieuwend, daadkrachtig en zichtbaar bleek belangrijk te zijn. Ook vindt meer dan de helft van de invullers dat politieke ervaring als burgemeester, wethouder, gedeputeerde of kamerlid wenselijk is. Uit de open vraag wat inwoners een belangrijke eigenschap vinden komen vooral de woorden verbindend, toegankelijk, sociaal, betrokken, empathisch en eerlijk.

Profiel

In de profielschets staat eerst een beschrijving van de gemeente. Een tekening laat een aantal van de mooie, bijzondere en belangrijke locaties in de gemeente zien. Daarna gaat het over de nieuwe burgemeester zelf. De gemeente Coevorden zoekt een energieke burgemeester. Iemand die creatief denkt en verrassende verbindingen legt. En natuurlijk iemand die past binnen het Verbindend Besturen. Samenwerken met inwoners, organisaties en bedrijven is erg belangrijk in Coevorden!

En nu?

Dinsdagavond stelt de gemeenteraad de profielschets in aanwezigheid van Jetta Klijnsma vast. Vanaf donderdag staat de ‘vacature’ op de website van de provincie. Ook wordt deze gepubliceerd in de Staatscourant. Hopelijk kunnen de gesprekken nog voor de zomer worden afgerond, zodat de nieuwe burgemeester op 1 oktober kan beginnen.

De volledige procedure staat op coevorden.nl/nieuweburgemeester

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!