Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten pakken tegen sc Heerenveen?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten pakken tegen sc Heerenveen?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten pakken tegen sc Heerenveen?

Donderdagmiddag speelt FC Emmen de voorlaatste finale in de strijd om de handhaving. De tegenstander is sc Heerenveen. Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt op De Oude Meerdijk.

Selectie
Het is tot dusver een bizar seizoen geweest voor de mannen van Dick Lukkien. Na 22 wedstrijden zonder overwinning werden vervolgens acht wedstrijden op rij niet verloren. Het eerste verlies na die goede reeks was twee weken geleden tegen Ajax (4-0). Maar ook de afgelopen wedstrijd ging verloren; FC Groningen won met 0-4 op De Oude Meerdijk.

Volgens Lukkien hebben deze twee verliespartijen echter geen gevolgen voor de resterende wedstrijden: “Gelukkig zijn we ervaringsdeskundigen in het verwerken van dingen en zal je morgen een heel ander FC Emmen zien dan tegen FC Groningen. Daar ben ik van overtuigd.”

Lukkien beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Het is alleen nog afwachten of Lucas Bernadou fit genoeg is om te spelen. Dat besluit maakt de oefenmeester op de wedstrijddag. Luciano Carty kampt nog met zijn schouderblessure.

Lukkien: “De komende week zal uitwijzen wie er volgend seizoen nog in de eredivisie speelt en wij gaan er alles aan doen om bij dat rijtje te komen. Er zit een enorme drive in het hele team om deze twee laatste wedstrijden te winnen.”

Tegenstander
Heerenveen staat met 39 punten momenteel elfde in de eredivisie. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg nog gelijk tegen FC Utrecht. In het duel werden geen doelpunten gemaakt, ondanks het feit dat beide ploegen een aantal keer erg dichtbij waren.

Van de laatste vijf wedstrijden die de Friezen speelden, wonnen ze er slechts één. De ploeg won van Groningen, maar verloor van zowel Ajax als PEC Zwolle en speelde gelijk tegen PSV en FC Utrecht.

Terwijl sc Heerenveen nog kans maakt op een plek in de play-offs om Europees voetbal, strijdt Emmen voor de handhaving. “Heerenveen maakt nog steeds kans op Europees voetbal, dus zij zullen morgen ook met man en macht proberen om de drie punten mee naar huis te nemen. Wij strijden echter om handhaving, dus de druk staat er ook bij ons vol op. Wanneer wij gewoon ons eigen spel spelen, maken wij een goede kans op de volle drie punten”, aldus Lukkien.

Historie
FC Emmen en Heerenveen hebben 23 keer eerder tegenover elkaar gestaan in alle competities. Heerenveen kwam in totaal dertien keer op bezoek in Emmen. Van al deze duels won FC Emmen er zeven, ging de winst vier keer naar de Friezen en er werd twee keer gelijkgespeeld.

In eredivisieverband kwam sc Heerenveen nog maar twee keer eerder naar Emmen. Beide wedstrijden eindigden in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg.

De laatste keer dat Heerenveen op bezoek kwam in Emmen, was dit seizoen in de achtste finale van het bekertoernooi. De Emmenaren hadden in het bekertoernooi Eindhoven en FC Groningen uitgeschakeld, maar strandden tegen Heerenveen. FC Emmen kwam in eerste instantie op voorsprong door een doelpunt van Sergio Peña, maar de Friezen maakten in de tweede helft nog twee doelpunten. De doelpunten van Heerenveen werden gemaakt door Benjamin Nygren en Joey Veerman, die in de negentigste minuut nog een strafschop benutte.

Een van de meest bijzondere wedstrijden tegen Heerenveen ooit vond plaats in 1990, de finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie. In Emmen werd het 1-0 door een doelpunt van Rudy Metz. Gerrie Schaap maakte nog bijna de 2-0. In Heerenveen maakten Gert-Jan Verbeek en Marten Dijk er al snel 2-0 van voor de Friezen, wat ook de eindstand werd. En dus liepen de Emmenaren op één doelpunt promotie mis.

Nog twee finales
In de strijd om de handhaving spelen de Emmenaren nog twee finales. De wedstrijd tegen Heerenveen is de eerste finale. Komende zondag treft FC Emmen vervolgens VVV-Venlo, dat momenteel één plaats onder de Emmenaren staat. De Venlonaren gaan donderdag om 14.30 uur (alle wedstrijden vinden tegelijk plaats) op bezoek bij landskampioen Ajax.

De wedstrijd tegen sc Heerenveen wordt helaas niet op tv uitgezonden door ESPN. Je kunt de wedstrijd wel kijken via ESPN Watch.

FC Emmen – sc Heerenveen
Donderdag 13 mei, 14.30 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Nijhuis

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!