Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten pakken tegen RKC Waalwijk?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten pakken tegen RKC Waalwijk?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten pakken tegen RKC Waalwijk?

Zondagmiddag komt RKC Waalwijk op bezoek in Emmen. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt op De Oude Meerdijk.

Selectie
Tijdens de interlandperiode hebben de meeste spelers gewoon getraind op De Oude Meerdijk, maar voor twee spelers was het een speciale week. Nikolai Laursen en Denis Granečný zijn beide voor hun thuisland uitgekomen op het EK Onder 21. Laursen is met Denemarken eerste geworden in de groepsfase en is dus geplaatst voor de kwartfinales. Granečný is met Tsjechië derde geworden en dus uitgeschakeld op het EK.

Lukkien beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Lentini Caciano is hersteld van zijn blessure en is zondag inzetbaar. Stefan van der Lei is aankomende wedstrijd niet beschikbaar, de doelman kampt met een lichte blessure. Daarnaast kampt Luciano Carty nog met een blessure.

“We hebben een fitte groep. Caciano is ook fit, dus dat is een mooi bericht. We hebben zin in de wedstrijd en zullen er ook alles aan doen om drie punten te pakken,” aldus Dick Lukkien.

Tegenstander
RKC Waalwijk staat momenteel op de veertiende plek in de eredivisie. De laatste wedstrijd die RKC speelde, resulteerde in een winstpartij op FC Groningen. De ploeg uit Waalwijk was met 3-1 te sterk voor de Groningers. De doelpunten aan de kant van RKC kwamen op naam van Sylla Sow en Thijs Oosting, die er twee maakte.

Thijs Oosting is een bekende voor de Emmenaren. De aanvallende middenvelder komt uit de jeugdopleiding van FC Emmen. Oosting speelde tot Onder 17 bij FC Emmen en vertrok toen naar AZ. Daar staat hij nog steeds onder contract, maar hij komt momenteel op huurbasis uit voor RKC Waalwijk.

Lukkien over RKC: “Over het algemeen is RKC een ploeg die wil voetballen, maar er zullen in de wedstrijd ook fases kunnen ontstaan dat ze heel ver terug gaan zakken. Daar moeten wij op voorbereid zijn. Wanneer wij ons hieraan kunnen aanpassen zijn drie punten zeker mogelijk.”

Historie
Aankomende zondag is de eerste keer dat RKC Waalwijk in eredivisieverband op bezoek komt in Emmen. De twee ploegen troffen elkaar slechts twee keer eerder in de eredivisie. FC Emmen heeft in die wedstrijden nog niet gewonnen tegen RKC Waalwijk. Eén keer werd het gelijk, één keer verloor Emmen.

De laatste wedstrijd die Emmen tegen RKC speelde, was tevens de laatste wedstrijd die FC Emmen dit seizoen verloor. Op 12 februari stond het lang 0-0 in Waalwijk, maar RKC wist in de allerlaatste minuut van de wedstrijd de overwinning binnen te slepen. De doelpuntenmaker van de wedstrijd was Ahmed Touba, die in de laatste minuut een afgeslagen corner van afstand binnenschoot.

Op het tweede niveau heeft Emmen wél mooie overwinningen geboekt op de Waalwijkers. Zo ook op 19 december 2014, toen dit affiche na een 1-0 ruststand eindigde in een spectaculaire 5-3 zege voor de Drenten. Niek Vossebelt, Cas Peters, Boy Deul, Roland Bergkamp en Peter Jungschläger (eigen doelpunt) zorgden voor de Emmer doelpunten.

Een jaar later, op 11 september 2015, was het opnieuw spektakel op De Oude Meerdijk. Raymond Gyasi en Marnix Kolder zorgden toen voor een 2-0 ruststand, waarna Rick ten Voorde, opnieuw Kolder, Frank Olijve en Jens Jurn Streutker voor de overige vier doelpunten zorgden. Eindstand: 6-1. De neutrale kijker zal zondag hopen op opnieuw zo’n doelpuntrijke vertoning.

Supportersactie
Om de ploeg nog meer kracht bij te zetten, wordt er aankomende zondag een actie georganiseerd door onze supporters. Supportersvereniging Brigata Fanatico heeft iedereen opgeroepen om de club massaal te komen steunen aankomende zondag. Om 14.50 uur verzamelen ze zich op het stadionplein om de spelers te laten zien voor wie ze het moeten doen. We hopen dat zoveel mogelijk supporters erbij zijn. Let op: houd je uiteraard wel aan de coronamaatregelen.

FC Emmen – RKC Waalwijk
Zondag 4 april, 16.45 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Makkelie

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!