Home Emmen FC Emmen wint ook van RKC en verkleint gat omhoog

FC Emmen wint ook van RKC en verkleint gat omhoog

0

FC Emmen heeft op De Oude Meerdijk overtuigend gewonnen van RKC Waalwijk. FC Emmen speelde een uitstekende eerste helft en wist maar liefst drie keer te scoren in de eerste 32 minuten van de wedstrijd. De tweede helft was grotendeels rustig en eindigde met een late tegentreffer van RKC, maar dat mocht de pret voor de ploeg uit Drenthe niet drukken.

FC Emmen maakte meteen zijn intenties duidelijk in de wedstrijd. Na nog geen minuut voetballen probeerden de Emmenaren uit te breken op de rechterflank via een combinatie tussen Glenn Bijl en Luka Adžić. De bal werd net onderschept door een speler van RKC en FC Emmen kreeg een hoekschop. De hoekschop landde uiteindelijk bij Frei en hij schoot de bal net naast.

In de derde minuut deed de volgende grote kans voor FC Emmen zich al voor. Adžić gaf voor op Michael de Leeuw en hij kopte de bal van dichtbij op het doel van Kostas Lamprou. De doelman van de tegenpartij liet echter een goede reflex zien en weerhield FC Emmen van een vroege voorsprong.

Kort daarna kwam er nog een grote kans voor FC Emmen. Sergio Peña kwam tegenover Lamprou te staan, maar schoot de bal tegen de doelman aan. De rebound was er voor De Leeuw, maar hij schoot over het doel van de tegenpartij.

In de tiende minuut was het wel raak. Caner Cavlan nam vanaf het middenveld de vrije trap voor FC Emmen. De bal viel bij de tweede paal en Bakker schoot beheerst binnen. De Emmenaren kwamen verdiend op voorsprong en hadden de start waar ze op hoopten. Het stond al snel 1-0 en de spelers gingen op zoek naar meer.

Het was een echte droomstart voor de Drenten. In de zeventiende minuut profiteerde Peña van een slechte bal van Melle Meulensteen en gaf de Peruaan een briljante steekpass richting Adžić. In het één-op-één duel met Lamprou tikte Adžić de bal keurig achter de doelman van RKC en bracht hij FC Emmen op een 2-0 voorsprong!

Na de twee vroege doelpunten van Bakker en Adžić verschoof het spel lichtelijk en kreeg RKC wat ruimte om adem te halen. In de 26ste minuut kreeg Richard van der Venne een kopkans voor de club uit Waalwijk. Michael Verrips kwam voor de eerste keer serieus in actie en hield de bal keurig tegen.

Een pijnlijk voorval op het middenveld… Bijl wist de bal in de ploeg te houden, maar kreeg een schoen van Anas Tahiri hard tegen zijn hoofd aan. Scheidsrechter Makkelie liet echter doorspelen terwijl Bijl bleef liggen. Ondertussen gaf Peña de bal diep op De Leeuw, die in de zestien van RKC werd neergelegd door Vurnon Anita. Makkelie floot en FC Emmen kreeg een strafschop! Lamprou wist de inzet van de Peruaan in eerste instantie te keren, maar in de rebound maakte Peña er alsnog 3-0 van.

Comfortabel en gecontroleerd weer het veld op
De 3-0 voorsprong zorgde bij de Emmenaren voor een rustige en comfortabele start van de tweede helft. De ploeg van Dick Lukkien had al laten zien dat ze kunnen scoren, maar in de tweede helft lieten de Emmenaren ook zien hoe ze een voorsprong kunnen verdedigen.

In de zestigste minuut kwam de eerste grote kans in de tweede helft voor FC Emmen. Bijl bracht de bal in de zestien van RKC en Adžić probeerde via een omhaal een schot op doel te lossen. Hij miste de bal echter net waarna De Leeuw het nog met een volley probeerde. Ook hij miste helaas de bal.

Even later loste Saïd Bakari nog een schot op het doel van Verrips. De bal ging aan de rechterkant langs het doel van FC Emmen en Verrips hoefde niet in actie te komen.

Adžić werd aan het einde van de tweede helft gewisseld voor Paul Gladon. In de tachtigste minuut kreeg Gladon op aangeven van Cavlan ook direct een grote kans! Hij probeerde de bal achter zijn standbeen langs op doel te schieten, maar Lamprou redde net.

In de laatste minuut van de wedstrijd loste Cyril Ngonge nog een schot namens RKC. Verrips wist de bal net niet te bereiken en de bal landde in het linker zijnet van het doel van FC Emmen. Ondanks de late tegentreffer weet FC Emmen gewoon de volle buit te pakken.

De winst tegen RKC betekent dat de ploeg uitloopt op hekkensluiter ADO Den Haag en inloopt op de zestiende plek. Daar staat op dit moment nog VVV-Venlo met 22 punten. FC Emmen staat na deze wedstrijd op 18 punten. Aankomende zaterdag, op 10 april, speelt FC Emmen uit tegen Fortuna Sittard.

FC Emmen – RKC Waalwijk: 3-1
10. Bakker 1-0