Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen met Bijl winnen van FC Twente

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen met Bijl winnen van FC Twente

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen met Bijl winnen van FC Twente

Zaterdagavond staat voor de ploeg van Dick Lukkien de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. Er zal om 21.00 uur worden afgetrapt in Enschede. FC Emmen zal voor de eerste driepunter van het seizoen gaan met Glenn Bijl van wie de rode kaart is geseponeerd.

Selectie
Lukkien kan over een nagenoeg fitte selectie beschikken: “Ik merk dat de ploeg fitter begint te worden. Niet alleen spelers die terugkomen van blessures, maar de hele groep is erg fit. Keziah Veendorp en Michael Chacon zijn weer terug en inzetbaar. Ook Ferhat Görgülü en Collin Seedorf beginnen wedstrijdfit te worden en snakken naar minuten.” Een tegenvaller voor de wedstrijd tegen Twente is dat Robbert de Vos niet fit genoeg is om te spelen.

De tegenstander
Emmen treft zaterdag een goede tegenstander in FC Twente. De ploeg uit Enschede staat onder leiding van trainer Ron Jans, die in het verleden nog één seizoen als assistent-trainer in Emmen fungeerde.

Twente is dit seizoen met twee overwinningen en een gelijkspel nog ongeslagen. Ook bij Lukkien heeft Twente een goede indruk achtergelaten: “FC Twente heeft een frisse en energieke ploeg. Ze zetten fel en hoog druk.” Toch ziet Lukkien genoeg kansen voor Emmen. “Wij gaan uit van onze eigen krachten. Wij hebben spelers die erg goed onder zulke druk uit kunnen spelen,” zo stelt de oefenmeester.

Historie tegen Twente
Zaterdag is pas de vierde officiële wedstrijd met FC Twente. In 2008 werd er in de beker verloren van de ploeg uit Enschede en vorig seizoen werden de punten eerlijk verdeeld tussen de ploegen. Beide wonnen ze hun thuiswedstrijd. Emmen won thuis met 2-0 en verloor in Enschede met 4-1.

Dit was niet de laatste ontmoeting tussen beide ploegen, in de voorbereiding werd er al een oefenduel gespeeld in De Grolsch Veste. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, Marko Kolar was de doelpuntenmaker aan Emmen-zijde.

Leeg stadion
Er zal helaas geen publiek aanwezig zijn in de Grolsch Veste. Volgens Lukkien maakt dit voor de kansen van Emmen niks uit: “Ik heb niet het gevoel dat dit een positief of negatief effect zal hebben op het resultaat. Wel vind ik het erg jammer.”

De trainer van Emmen was erg tevreden over hoe het tot nu toe ging in de stadions, zo ook op De Oude Meerdijk. “Ik vind dat onze supporters en de club het uitstekend hebben gedaan. Ondanks alle regels, die goed werden nageleefd, was er tóch sfeer in het stadion. Dat was mooi om te zien. Voor nu leggen we ons neer bij de beslissing en hopelijk mogen de supporters zo snel mogelijk weer het stadion in,” sluit Lukkien af.

FC Twente – FC Emmen
Zaterdag 3 oktober, 21.00 uur
De Grolsch Veste
Scheidsrechter: Pérez

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!