Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen de eerste punten pakken tegen Willem II?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen de eerste punten pakken tegen Willem II?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen de eerste punten pakken tegen Willem II?

Aankomende zondag zal er om 16.45 uur worden afgetrapt op De Oude Meerijk. FC Emmen treft Willem II in de derde competitiewedstrijd van het seizoen, waarin de Drenten op jacht gaan naar de eerste punten van het seizoen.

Na twee wedstrijden staat de teller helaas nog op nul punten voor de ploeg van trainer Dick Lukkien. In de eerste speelronde kwam VVV-Venlo terug van een 2-0 achterstand, vorige week maakte PSV in de allerlaatste seconde de winnende 2-1. Het spel van Emmen ziet er bij vlagen goed uit, wat aantoont dat het er wel in zit. En met een beetje meer geluk aan Drentse zijde was de hatelijke nul achter FC Emmen al uit de ranglijst verdwenen. Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De Leeuw is terug
Positief voor het Drentse elftal is dat Michael de Leeuw terug is van zijn blessure en weer plaatsneemt in de wedstrijdselectie. Verder moet Lukkien het nog doen zonder Collin Seedorf, Ferhat Görgülü, Ben Scholte, Shani Tarashaj en Leon Sopic. Later deze week werd bekend dat Keziah Veendorp niet bij de wedstrijdselectie zal zitten, hij viel tijdens de training van donderdag uit. Ook Michael Chacon kampt met lichte klachten en is nog een vraagteken voor zondag.

In Willem II treft FC Emmen een lastige tegenstander. Vorig jaar hebben de Brabanders een heel goed seizoen gedraaid, wat zelfs tot Europees voetbal leidde. Dat Europese avontuur kwam afgelopen donderdag ten einde, toen Willem II tegen de ploeg van Steven Gerrard speelde, namelijk het Schotse Rangers FC. Een tegenvallend resultaat van 0-4 voor de Tilburgers betekende het einde van hun Europese campagne. En dus zal de focus liggen op de eredivisie met als eerstvolgende stop: Emmen-uit.

Historie
Zondag zal de veertiende ontmoeting worden tussen Emmen en Willem II. De historie spreekt niet in het voordeel van Emmen. Met drie overwinningen tegen de Tilburgers en acht verliespartijen trok de tegenstander van aankomende zondag het vaakst aan het langste eind. Toch zijn de verhoudingen op het hoogste niveau gelijk; twee keer winst en twee keer verlies.

De ploeg van Lukkien zal met een goed gevoel terugkijken op de laatste ontmoeting met Willem II, waarin er met 4-2 gewonnen werd op De Oude Meerdijk in een heerlijke wedstrijd. Een resultaat waar iedere Drent zondag opnieuw voor zou tekenen.

Net als tegen VVV-Venlo mag iedereen met een ticket gratis en zonder aanmelding van tevoren een kind tot en met 12 jaar meenemen naar de wedstrijd.

FC Emmen – Willem II
Zondag 27 september, 16.45 uur
Stadion De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Van de Graaf

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!