Oktober kindermaand gaat ondanks coronavirus wel door

- Lees verder na de advertentie -

Oktober Kindermaand wordt ook in 2020 georganiseerd. Met aanpassingen en de nodige maatregelen vanwege het coronavirus, organiseren maar liefst 95 instellingen in Drenthe ruim 270 activiteiten voor kinderen en hun ouders. Zo staan er theater, muziek, kinderrondleidingen en veel creatieve activiteiten op het programma. Ook in Emmen doen 9 organisaties mee, waaronder CBK Emmen, De Drumstudio en Boetiek Creatiek. Alledeelnemende instellingen houden zich aan de richtlijnen van het RIVM, zodat kinderen en hun ouders zorgeloos kunnen deelnemen aan alle evenementen.

Ridders en Lego Masters
Kinderen tot 9 jaar kunnen op 4 oktober in de bibliotheek in Emmen stoere ridders op paarden maken en op 17 oktober worden de kinderen van 7 tot en 12 jaar uitgedaagd een “Lego master” te worden door oud-Emmen na te bouwen. 

- Lees verder na de advertentie -

Tekenen in Wildlands
Na een rondleiding door de tentoonstelling De dierentuin van mijn vader brengen kinderen,met de medewerkers van CBK Emmen, op 3 en 4 oktober een bezoek aan Wildlands om daar één van de dieren na te tekenen.

Muziek
Kinderen die kennis willen maken met muziekinstrumenten kunnen meedoen aan het Drumfeest Sla je Slag bij De Drumstudio of de muzikale ontdekkingstocht volgen bij Muziekschool Emmen. Muziekvereniging Laus Deo organiseert op 17 oktober een workshop muziek en op 18 oktober een workshop marcheren.

Insecten en spinnenwebben
Boetiek Creatiek in Zandpol organiseert elk weekend in oktober een andere workshop. Van schilderen tot het maken van mechaniek doosjes en van het maken van insecten totbouwwerken. Bij Stichting Cho in het Rensenpark kunnen kinderen met kastanjes en stokjes een spinnenweb weven en bij het Industrieel Smalspoor Museum kan tijdens de actiemaand een gratis rondrit door het veen gemaakt worden. Ook zijn er in het museum oud-Hollandsespelen en het waterloopspel.

Al bijna 20 jaar is de maand oktober de Kindermaand in Drenthe. Organisaties en kunstenaars organiseren verrassende activiteiten op binnen- en buitenlocaties met het doel kinderen te laten ervaren hoe leuk kunst en spannend erfgoed in de provincie zijn. Het project wordt gefinancierd door de provincie Drenthe. Op www.kindermaand.nl is het hele programma te vinden.