Home Emmen Voorbeschouwing: FC Emmen speelt met Glenn Bijl tegen PEC Zwolle

Voorbeschouwing: FC Emmen speelt met Glenn Bijl tegen PEC Zwolle

0
Voorbeschouwing: FC Emmen speelt met Glenn Bijl tegen PEC Zwolle

Zaterdag komt PEC Zwolle op bezoek in Emmen. Om 18.45 uur wordt er afgetrapt op De Oude Meerdijk.

Selectie
Goed nieuws voor hoofdtrainer Dick Lukkien in aanloop naar aankomende zaterdag. Glenn Bijl is zo goed als zeker inzetbaar tegen Zwolle. De vleugelverdediger kampte afgelopen weken met een blessure, maar is nu weer fit genoeg om te starten. Naast Bijl zijn ook Caner Cavlan en Marko Kolar weer inzetbaar. Ook Luka Adžić mag morgen spelen.

De rood-witten zullen aankomende zaterdag alles op alles zetten om de punten op De Oude Meerdijk te houden. Een gewonnen wedstrijd is van groot belang voor lijfsbehoud in de eredivisie. Lukkien houdt hoop: “We moeten gewoon doorgaan met wat we doen en verbeteren, want we zijn nog niet begraven.”

Tegenstander
De bezoekende ploeg uit Zwolle bivakkeert momenteel op de dertiende plek van de eredivisie. PEC kende afgelopen zaterdag een bewogen wedstrijd tegen FC Groningen. Groningen was echter net te sterk en won met 1-0.

De Zwollenaren moeten aankomend duel spelen zonder basiskracht Sai van Wermerskerken. De verdediger heeft op de training een blessure opgelopen en zal de rest van het seizoen waarschijnlijk missen. “PEC Zwolle vind ik een goed voetballende ploeg, met een gevaarlijke aanval en goed middenveld. Daarnaast geven ze ook ruimte aan ons om te voetballen, dus daar liggen voor ons zeker mogelijkheden,” aldus Lukkien.

Historie
Het zal niet de eerste keer zijn dat FC Emmen en PEC Zwolle elkaar ontmoeten. De twee ploegen stonden namelijk al 55 keer tegenover elkaar. De meeste keren werden de wedstrijden gespeeld op het tweede niveau. Van de 24 competitieduels in Emmen wisten de Emmenaren er zes te winnen. Tien duels werden verloren en acht werden er gelijkgespeeld.

De laatste keer dat FC Emmen de Zwollenaren trof moest FC Emmen afreizen naar de hoofdstad van Overijssel. Tijdens dit duel vonden er over en weer een aantal kansen plaats, maar tot echt grote kansen leidde het niet. De wedstrijd resulteerde dan ook in een eindstand van 0-0.

Een Emmenaar zal altijd blijven strijden
FC Emmen zet alle vizieren op de wedstrijd aankomende zaterdag. De ploeg van Lukkien heeft nog altijd geen winst behaald, maar geeft niet op. Onder het mom van ‘een Emmenaar zal altijd blijven strijden’ zullen de Emmenaren er dan ook alles aan doen om aankomende zaterdag de punten in eigen huis te houden.

FC Emmen – PEC Zwolle
Zaterdag 20 februari, 18.45 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Gözübüyük

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!